Publicitat

La dansa boliviana es balla a Sant Cugat

Fotografies: Anna Poquet

La Festa Major segueix carregada de balls tradicionals tant de cultura catalana com boliviana aquest divendres 1 de juliol.

A la plaça Octavià, els santcugatencs han pogut gaudir d’unes sardanes que començaven de forma tímida per la poca participació, però poc a poc els assistents s’han anat animant fins formar diverses rotllanes al ritme de la Cobla Jovenívola de Sabadell fins omplir la plaça.

A la Plaça Doctor Galtés, en canvi, començava una rua de balls tradicionals bolivians coneguda com els caporales, una dansa folklòrica de Bolívia que anava acompanyada de la banda musical Boliband, formada per bolivians, llatinoamericans i espanyols.

En aquesta rua els assistents han pogut veure una coreografia que destacava pels moviments àgils i atlètics dels homes, cops de peu a l’aire i salts, acompanyats de crits eufòrics. Al capdavant, les dones també ballaven al ritme de la música però amb uns moviments més suaus.

Hugo Rebollo, director de la banda, ha assenyalat que el que pretenen amb la rua és “participar a la Festa Major per tal de sentir-nos integrats a aquesta societat”.

A Sant Cugat hi ha un col·lectiu nombrós de ciutadans d’origen bolivià i la majoria d’ells han sortit al carrer per tal d’acompanyar a una rua que coincidia als Quatre Cantons amb el correfoc infantil, on els més petits han pogut gaudir de la diada del foc pels carrers de la ciutat.

Un cop acabat el correfoc a la Plaça del Monestir, els ciutadans han pogut gaudir d’una altre projecció visual del maping, que omplia la façana del monestir de diferents imatges. 

A continuació un recull de fotografies.

Notícies relacionades