Arriba el Punk Kugat, el primer festival de punk de Sant Cugat

Cartell: Oriol Lastminute

Sense precedents a la història del municipi, Sant Cugat gaudirà per primera vegada d’un festival dedicat única i exclusivament a la música punk. El Punk Kugat està programat pel dissabte 21 de setembre des de les 18h fins a la 1 de la matinada a Can Vernet. 

Sota el lema “Si s’acaba el món, el punk a la seva tomba”, el Punkugat estarà dedicat a l’emergència climàtica i comptarà amb les actuacions d’un total de cinc grups vinguts de diferents poblacions catalanes: Meconio (Barcelona), Zerzedilla (Ripollet), Zombi Pujol (La Roca), Dröpools (Sant Cugat) i els Panellet (Terrassa). 

El gènere musical punk neix a mitjans dels anys 70 al Regne Unit i Estats Units. L’aparició del punk buscava un trencament profund amb tot allò establert tant en termes epistèmics i ideològics com en termes estètics mitjançant la provocació i deixant enrere valors ancorats al sistema. 

Ignasi Bea, un dels promotors del festival, explica a El Cugatenc que “aquest festival està emmarcat en una puixança de l’escena punk catalana”. Catalunya és seu de festivals d’aquest gènere musical com, per exemple, Barna’n Roll o el Tropical Riot. En aquest sentit, Bea exposa que “hem volgu potenciar aquesta escena i fer que Sant Cugat sigui un punt dins d’aquest mapa de festivals de punk del nostre país”.   

El festival està organitzat per la Taverna Cal Temerari i dues penyes de Sant Cugat: la Penya Records i la Penya Koklif. Junts formen els Punkugatters i els uneix la seva devoció per la música punk. La intenció de l’organització és que aquest festival tingui una continuïtat i arribi per quedar-se.

Notícies relacionades