La Haba i Sant Cugat ja s’han agermanat

Fotografies: Anna Poquet

En plena Festa Major i davant una sala de plens, plena de gom a gom, regidors, representants dels grups municipals, santcugatencs i representants de la Haba, els dos alcaldes firmaven el conveni d’agermanament entre els dos municipis.

Aquest conveni ja es va signar a la Haba el passat 27 de març, quan una delegació santcugatenca es dirigia a la Haba per tal de firmar el llibre d’Honor, coincidint també amb les festes de la Haba, conegudes amb el nom de la Gira.

Mercè Conesa ha recordat que aquest agermanament es porta a terme perquè són moltes les persones que viuen a Sant Cugat però que estan vinculades a la Haba i ha volgut recordar la figura d’Alfonso Guisado, el desaparegut activista i impulsor de l’agermanament.

L’alcalde de la Haba, José González, ha explicat com va avançant aquest agermanament i ha assegurat que no serà una simple firma per protocol, sinó que ja hi han molts projectes en marxa que estan a punt de veure la llum.

Els primers intercanvis culturals i gastronòmics entre les dues poblacions ja estan programats, com per exemple, l’actuació de l’artista santcugatenc, Llorenç Serrahima, a la Setmana Cultural de la Haba que se celebra a l’agost i que l’acompanyarà una pianista de la Haba, així com la participació de la Haba a la mostra gastronòmica que se celebra a la tardor a Sant Cugat i en la que l’alcalde ha assegurat que vindrà una representació més gran, ja que, aquesta vegada, per problemes de logística només han pogut traslladar-se a Sant Cugat 8 representants.

José González també ha volgut remarcar que aquest agermanament es fa per avançar i créixer i pels valors comuns que comparteixen les dues poblacions, com l’amistat i solidaritat. L’alcalde també ha volgut recordar la figura d’Alfonso Guisado i ha donat el seu suport a la família del desaparegut.

Els dos presidents dels comitès d’agermanament, Fèlix Garcia i Juan Pedro Rodríguez, han assenyalat que un cop acabada la part legal de l’agermanament, comencen les primeres col·laboracions i actuacions culturals i empresarials  entre dos municipis molt units, no obstant la distància que els separa.

Durant l’acte s’ha incorporat l’alcalde d’Abrera i fill de la Haba, Jesús Navarro, que ha donat l’enhorabona als dos municipis per donar aquest pas tant important i beneficiós per ambdues poblacions.

Per últim s’ha portat a terme l’intercanvi de regals entre les dues poblacions i a la Plaça de la Vila els santcugatencs han celebrat l’agermanament amb una actuació d’intercanvi cultural en la que han participat, el grup de danses extremenyes i la coral La Lira. 

Notícies relacionades