Adventícies, Hora Bruixa i Dones i Cultura demanen la dimissió de Pep Tugues en la presentació de la temporada del Teatre-Auditori

Foto: Jordi Pascual

“Aquesta programació inclou assetjament laboralˮ. Amb aquesta pancarta un grup de dones ha aturat la presentació de la temporada del Teatre-Auditori (febrer-maig 2020) aquest dimarts per la tarda per demanar al govern municipal que faci fora del seu càrrec el director de l’Organisme Autònom Municipal del Centre Cultural (OAMCC), Pep Tugues, davant la investigació publicada per aquest diari on s’explica l’obertura d’un expedient per assetjament laboral i d’un altre per contractació dubtosa, un afer que també es troba a la Fiscalia.

L’acció ha estat duta a terme pels col·lectius feministes Adventícies, Hora Bruixa i Dones i Cultura, que durant els darrers dies han demanat la dimissió de Tugues a través de les xarxes socials amb l’etiqueta #ForaPepTugues. Davant la intervenció dels tres col·lectius a meitat de la presentació, bona part del públic assistent, que ha omplit tota la platea, ha acabat aplaudint mentre el grup de dones ha marxat repartint fullets on s’explica el cas.

“Som aquí per denunciar l’assetjament laboral que durant 14 anys han patit i pateixen diverses treballadores del Teatre-Auditori de Sant Cugatˮ, han reivindicat en un manifest, on també apunten a l’anterior equip de govern per conèixer el cas i no haver actuat “sent responsables i còmplices de la situacióˮ. “Hora Bruixa, Adeventícies i Dones i Cultura no permetrem que es mantinguin en càrrecs de responsabilitat persones que maltracten a d’altres, especialment si aprofiten la seva relació de poder per mantenir comportaments vexatoris amb impunitatˮ.

Davant aquesta situació, els tres col·lectius feministes han instat al govern municipal a cessar Tugues del seu càrrec tot recordant que es tracta d’un càrrec de confiança que poden fer fora: “No deixarem que la violència segueixi formant part de les nostres vides perquè juntes som més fortes i els col·lectius feministes responemˮ.

La mobilització parteix de les declaracions d’una extreballadora, que explica que el director del Teatre-Auditori tenia una actitud vexant continuada en contra seva, el que la feia treballar amb angoixa, por i ansietat. “Les exigències afectaven a tots treballadors del Teatre-Auditori i els casos més greus durant tots els anys que porta al càrrec han estat dirigits a donesˮ, explica en el reportatge, “sé de companys i companyes que van viure situacions similars a la meva però que de moment no ho han explicat per por i perquè encara mantenen relació amb l’Ajuntament o amb el Teatre-Auditoriˮ.

Davant això, la resposta del govern municipal ha estat la d’anunciar que l’expedient obert en contra de Tugues s’havia tancat, resolent que no hi havia hagut assetjament laboral però sí “males praxis en la gestió directiva de recursos humansˮ. Ara l’expedient ha estat traslladat a la Diputació per a una nova resolució, que podria acabar amb l’obertura d’un expedient disciplinari. Més enllà de la resolució, el tripartit opta per treure a concurs la seva plaça tot i que no determina el calendari per fer-ho efectiu.

Notícies relacionades