El treball, el so i la Guerra Freda, les temàtiques de les noves exposicions a ADN Platform

Foto: Patricia Cirera

Ahir al migdia es van inaugurar tres exposicions ben dispars a la galeria ADN Platform. El pica-pica, el refrigeri, la performance i un concert (que formaven part de l’exposició ‘No song to sing’) van amenitzar la inauguració de les exposicions.

‘No song to sing’ està composta per treballs d’11 artistes diferents. Inspirada en la cançó homònima del músic Michael Champan i en la cançó ‘I just called to say I love you’ d’Esteve Wonder han inspirat aquesta exposició. Es proposa dos tipus d’aproximació al so. Un espai format per deu edicions físiques i virtuals, i una derivació expositiva de diversos treballs que cada artista, de forma complementària i lliure, ha propagat per l’espai físic de la galeria. “Amb aquest títol que ve de la cultura popular – és una cançó d’Esteve Wonder – el que plantegem és un missatge críptic, una cançó que no es pot cantar, que el que fa és transportar-ho a l’àmbit artístic i parlar del so des d’una lectura particular”, declara David Armengol, un dels comissaris de l’exposició.

‘Ne travaillez jamais’ engloba diferents peces de quatre artistes que conviden a reflexionar sobre què és el treball i com està plantejat i instaurat en la societat. Es posa de relleu les treballadores sexuals, les cures de reproducció, l’immigració, etcètera. Es pretén repensar el treball des de la pràctica i des de la base de qui fa la treball, qüestionant també els discursos hegemònics que es donen sobre el treball, com el conformisme, el treball cognitiu o el material. “La idea del títol és recollir la màxima de la revolució del maig del 68, en la qual tant intel·lectuals com activistes plantejaven crear un discurs crític des de la pràctica. Recollim aquest esperit i lo interessant des l’exposició és des d’on s’ha construït tot el procés”, explica Blanca del Rio, una de les comissàries.

Iván Argote, en la seva exposició titulada ‘La puesta en marcha de un sistema’, fa un recull de diferents tipus de material de la propaganda de la Guerra Freda i com van afectar les imatges que van circular. L’artista va aclarir que entre les peces que es troben a l’exposició hi ha unes que estan inspirades en l’història de la seva família que està vinculada amb l’història política de Colòmbia.

Les exposicions es podran veure fins l'abril. 

Notícies relacionades