Del 3% al debat nacional, el Gall més reivindicatiu dóna inici al Carnaval

Foto: Jordi Pascual

Tenia els ous glaçats, o això ha dit per Twitter, però ja era hora de prendre-li el poder a Mercè Conesa, malgrat estar de viatge institucional a Kuala Lumpur. El Gall ha baixat del cimbori del Monestir per donar el tret de sortida al Carnaval amb un dels seus pregons més reivindicatius. Després de la baixada i la processó, el Gall ha aprofitat l’ocasió per criticar-ho tot, des del model de ciutat als darrers fets d’actualitat.

Ha evidenciat en primer lloc l’absència de Conesa i, aprofitant que Carmela Fortuny, tinenta d’alcalde de Cultura, l’ha haguda de substituir, li ha dit que la sala polivalent que ha anunciat el govern als cinemes del Teatre-Auditori s’assembla ben poc a la reivindicació d’espais que es porta fent des de fa més de 20 anys a la ciutat. De passada, Fortuny s’ha endut el títol de bolivariana per dir que municipalitzaria la festa de cap d’any quan va plantejar que deixés d’organitzar-la Cal Temerari. Per contra, ha clamat per la remunicipalització de l’abastament d’aigües.

El Gall, però, ha preparat el pregó també amb informació d’última hora, proclamant que Sant Cugat és la capital del 3%, tal com va titular el diari El País el passat cap de setmana en una investigació que apunta a noves obres públiques amb les quals s’hauria pogut lucrar Convergència, un partit que també porta una disfressa, segons el nou rei de la ciutat, concretament va disfressat de PDECAT. També ha tingut unes paraules per a “Frodo” Soler pel pacte de govern ara en suspens i per a Ciutadans, per “aplaudir els cops de porra”. Per això ha reivindicat els bombers davant dels “piolins” i tota la gent que va mantenir vives les urnes; també les tradicions del poble davant d’aquells que volen un Sant Cugat “per dormir i lluir de cotxes”.

Amb el pregó inicial, la ciutat ha encetat el Carnaval, que centra les seves activitats durant tot el cap de setmana amb activitats com el cercatasques, el ball de Gitanes, la rua i les comparses, concerts i el ball de Carnaval. La celebració clourà el dimecres 14, dimecres de cendra en què el Gall retorna el poder a l’alcaldessa, amb la processó d’enterrament, el passi de fotos i sardinada enllaunada i el concert coral de dimecres de cendra. Pots consultar totes les activitats al programa.

Notícies relacionades