Publicitat

Els 14 finalistes dels Premis Ciutat de Sant Cugat 2017

Foto: Localpres

Dimarts a la tarda s’entreguen els Premis Ciutat de Sant Cugat del 2017 amb una gala al Teatre-Auditori, un guardó que posa en valor aquelles persones i entitats que han dedicat esforços a la ciutat des de qualsevol vesant professional o voluntària. Durant el procés de votació han participat 2.000 persones i el finalista individual i l’entitat més votats tindran premi assegurat. És el primer any que s’atorga tanta importància al vot ja que sempre acabava pesant més la decisió del jurat. Enguany, a més, la gala tindrà un caràcter eminentment esportiu aprofitant que durant el 2018 Sant Cugat és Ciutat Europea de l’Esport. Aquests són els finalistes.

Lluís Calvo

Aquest poeta d’origen aragonès fa 30 anys que escriu poesia, alhora que col·labora amb diversos mitjans de comunicació d’abast internacional. Des que al 1987 va publicar Veïnatge d’hores, ha escrit 21 altres llibres de poesia, el darrer l’any passat titulat Llum a l’arsenal en què recull els seus millors cent poemes. A més, té quatre novel·les publicades, quatre assajos i diversos estudis literaris. És un dels màxims exponents de la poesia contemporània en català.

Unió Ciclista Sant Cugat

Amb més de 375 socis, l’entitat ciclista santcugatenca i referent a Catalunya ha arribat als seus 60 anys, motiu pel qual aspira a tenir un dels premis. La fundació de la predecessora Peña quiero y no puedo es va fer oficial el 8 de setembre del 1957 de la mà d’un grup d’aficionats al ciclisme que anava a treballar cada dia a Barcelona amb la bicicleta i al 1960 van passar a formar part de la Federació Catalana de Ciclisme ja sota el nom d’Unió Ciclista Sant Cugat. L’entitat és al darrere d’apostes com la Marxa Cicloturista Transcollserola i la Transcollserola de BTT a més d’altres projectes com l’escola de ciclisme i l’assessoria tècnica.

Marta Martí

Membtre de l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC), entitat que enguany compleix 65 anys, està nominada per l’organització anual del sopar contra el càncer, que al 2017 va arribar a la seva trentena edició. Es posa en valor la implicació ciutadana, d’entitats, institucions, comerços i empreses.

Bastoners

Fa 25 anys que els Bastoners de Sant Cugat van recuperar una tradició que data a nivell documental a la ciutat des de la segona dècada del segle passat, tot i que la guerra i la dictadura van alterar el funcionament. Des que es va recuperar la tradició, els Bastoners participen a tot tipus d’actes de cultura popular i d’associacionisme com ara la Festa de Tardor o l’arribada de la Flama del Canigó. Tenen grups de balladors des dels 3 anys fins a l’adultesa. Al 2017 va ser l’encarregada d’organitzar la trobada nacional de bastoners que va reunir unes 80 colles d’arreu del país.

Joan Hidalgo

Amb una malaltia degenerativa que li suposa una pèrdua gradual de la coordinació de les extremitats, el cap i els ulls, és un exemple de superació dissenyant figures de robots amb materials reciclats que aconsegueix de casa i de la deixalleria.

Montse Moral

Des de fa 10 anys, com a coordinadora del Banc Farmacèutic de Sant Cugat, organitza una recollida de medicaments solidaris en què hi participen nou farmàcies santcugatenques gràcies a la participació d’una xarxa de voluntaris. El banc va néixer a Barcelona amb l’ambició de ser una forma de recollida de medicaments sense recepta a les farmàcies d’arreu de Catalunya. També està vinculada al Club Rotary local, actualment com a secretària tot i que durant uns anys va exercir de presidenta.

AMTA

Aquesta empresa fa de paraigües de les empreses J. Jan, Gutmar, ISEE i Guilera que van signar l’acord de reindustrialització de la planta Delphi després de la deslocalització d’aquesta empresa permetent així la continuïtat de l’activitat industrial, vinculada a l’automoció i l’aeronàutica i amb importància de la recerca i el desenvolupament. Davant l’inici de la transformació, es proposa que AMTA sigui una de les guardonades.

Col·lectiu Pi d’en Xandri

Després de 30 anys de l’atac al Pi d’en Xandri i de la gran mobilització de la Plataforma en Defensa de Torre Negra, el Col·lectiu Pi d’en Xandri ha abanderat el record d’aquelles reivindicacions i la lluita per la protecció del paratge que, malgrat els diversos intents continua amenaçat urbanísticament. No descarten tornar a mobilitzar-se en cas que el tercer intent de modificar el Pla General Metropolità (PGM) que tot just tramita l’Ajuntament torni a fallar.

David Andrés

Aquest jove santcugatenc ha estat guanyador del primer Audi Creativity Challenge que es va fer al Smart City Expo de Barcelona de la mà de dos companys d’equip. Es tractava de crear un projecte per resoldre la mobilitat del futur, apostant en el seu cas per un sistema de càrrega dels cotxes elèctrics adaptable a qualsevol endoll. Gràcies al premi va poder ser un mes a Silicon Valley per transformar el projecte en una realitat.

Lluís Ribas

És, avui dia, un dels artistes santcugatencs més coneguts arreu del món, havent exposat en grans museus i galeries d’arreu del planeta, també a la sempre puntera Nova York. Durant el 2017 va celebrar els seus 40 anys de trajectòria i ho va apropar a la ciutadania santcugatenca amb una exposició al Claustre del Monestir. L’artista reconeix una evolució clara en la seva obra pictòrica, començant amb peces innocents fins buscar un sentit més profund. A més, els diners recaptats es van destinar per comprar vacunes perquè el Rotary les pogués distribuir als països on hi ha pòlio.

Delegació santcugatenca de l’Associació Catalana contra el Parkinson

Ja fa sis anys que l’entitat va rebre un guardó en el marc del seu 10è aniversari però, tot i així, la delegació santcugatenca de l’Associació Catalana contra el Parkinson torna a provar sort aprofitant que durant el 2017 va fer 15 anys de la fundació de la delegació santcugatenca. El jurat posa en valor el treball constant i discret en favor dels malalts i els seus familiars.

Patí Hoquei Sant Cugat

El club santcugatenc és un referent de l’hoquei patins tenint l’equip masculí a la segona categoria més alta a nivell estatal, la primera divisió, i el femení a la lliga nacional catalana. Al 2017 va fer 50 anys de la fundació del club, que avui dia ja és el que més jugadors d’hoquei base té de Catalunya. Durant l’aniversari va celebrar actes diversos, com un concurs de logos, la col·locació d’una placa commemorativa, la presentació de l’himne i un sopar. Al 2018 ha disputat la Copa Princesa, caient derrotat a les semifinals davant el Club Patí Calafell, club que finalment es va proclamar guanyador del campionat.

Voluntaris del Club Muntanyenc

Aquesta entitat històrica té més de 70 anys i fins i tot la Creu de Sant Jordi de la Generalitat, que va rebre l’any 2004 en reconeixement de la tasca cívica i cultura. A l’octubre passat les Caminades per Collserola, organitzades i coordinades pel soci Lluís Duch, van complir 20 anys d’història i és per això que es proposa que els voluntaris de l’entitat siguin reconeguts amb el Premi Ciutat de Sant Cugat.

Espai Eco de Les Planes

Fa tot just un any i uns pocs mesos que l’espai autosuficient ubicat al costat de l’Espai Pere Grau de Les Planes va ser inaugurat. És una caseta feta amb fusta i altres materials que produeix tota l’energia necessària per funcionar desconnectada de la xarxa elèctrica. Tant important és el concepte mediambiental com el funcionament. Després d’uns primers mesos de dubte d’alguns veïns, l’assemblea ha aconseguit la gestió comunitària de l’espai coordinant-se amb els impulsors i l’Ajuntament. És candidat per les noves oportunitats que ha donat al barri amb espais d’experimentació i aprenentatge compartit.

Gemma Mengual, premi extraordinari

Aquest any la nedadora Gemma Mengual ha estat escollida premi extraordinari reconeixent la seva trajectòria professional que passa per 18 medalles d’or, 18 de plata i 12 de bronze a campionats del món, europeus i Jocs Olímpics. És una de les esportistes espanyoles amb més guardons de la història de l’esport estatal. Ja al 2007 va rebre la Medalla d’Or de la Real Orden del Mérito Deportivo.

Notícies relacionades