elCugatenc publica per Sant Jordi el seu primer Monogràfic gratuït en paper

Foto: Aina Serra

L’assemblea ciutadana de suport d’aquest diari ha decidit convertir l’Anuari, que durant els dos primers anys de vida del projecte es realitzava per als subscriptors, en un Monogràfic en paper i de distribució gratuïta. Aquesta nova publicació, que els subscriptors també rebran a casa, pretén arribar al conjunt de la ciutadania amb un format més pràctic i estètic. La primera edició, amb una tirada de 15.000 exemplars, es podrà trobar en la parada de Sant Jordi d’elCugatenc, a la plaça d’Octavià, el proper 23 d’abril.

D’aquesta manera, el diari digital crea els Monogràfics elCugatenc, l’única publicació local en format de paper-diari que s’edita avui dia a Sant Cugat. Tindrà una periodicitat semestral i és possible gràcies al múscul de subscriptors i anunciants, tots ells complint el codi ètic del qual es dota la publicació i que exclou de facto qualsevol empresa amb males pràctiques socials o medioambientals i posa en valor les entitats, els projectes transformadors i el comerç de proximitat.

El primer número de Monogràfics elCugatenc, amb vuit pàgines, aborda el procés sobiranista amb una mirada local. Amb les signatures dels periodistes Aina Serra, Joan Cabassés, Dionisio Giménez i Jordi Pascual, inclou nous continguts, d’altres ja publicats al web i una cronologia central per fer un repàs a les principals dates i esdeveniments viscuts a Sant Cugat durant els darrers mesos. Fa èmfasi en la vesant més social del fenomen polític tot i que també té en compte la via més institucional. Cada edició del monogràfic es dedicarà exclusivament a un tema d’interès per la ciutat.

L’assemblea ciutadana que ha fet possible el canvi és un òrgan que va néixer a elCugatenc ara fa menys d’un any arran d’una trobada amb col·laboradors, subscriptors i amics en què es va decidir potenciar la part més social del projecte. Mentre es manté la vesant periodística en mans de la redacció, l’assemblea juga un paper essencial de suport amb persones que participen voluntàriament en alguns aspectes de funcionament de la publicació. En el seu conjunt, l’òrgan discuteix quines apostes, actes, projectes i estratègies fer amb la voluntat d’aportar una visió crítica i reflexionada sobre la realitat del municipi i, així, consolidar el mitjà de comunicació a la ciutat.

Notícies relacionades