Premi literari Gausacs Amunt!

Un premi literari organitzat per una colla castellera? No és una idea nova ni, fins i tot, original. Altres colles, com la de Vilafranca o els Marrecs de Salt ja ho havien proposat, no només com una activitat interna de l’associació, sinó sobretot com una manera de fer poble, d’una banda, i, de l’altra, com un impuls a la promoció de la literatura, que tan estesa està als Països Catalans, farcida de certàmens literaris arreu del territori.

El 2014, tres membres dels Castellers de Sant Cugat van proposar als responsables de la colla endegar un projecte d’aquest tipus, el Premi Literari Gausacs Amunt, en el qual han participat sobretot moltes escoles de Sant Cugat i un bon reguitzell de joves i adults adeptes a l’art de la ploma. Aquest any, el Premi arriba a la sisena edició i s’ha trobat immers, com tantes altres propostes culturals, en la voraginosa incertesa de la pandèmia del coronavirus, sobretot pel que fa a una participació que en aquesta edició penja d’un fil més prim que en les anteriors.

Per això, us animem a participar-hi, a escriure un text sobre la igualtat dona-home, el tema escollit perquè la inspiració dels participants desboqui la tinta dels bolígrafs o de les impressores sobre els papers blancs que esperen desitjosos que els omplin dels nostres sentiments i sensacions. Tots els que tingueu a partir de 6 anys podeu participar-hi en les diferents categories que trobareu al web dels Castellers de Sant Cugat (https://www.castellersdesantcugat.org/).Fins al diumenge 17 de maigpodeu enviar els textos a premi.literari@castellersdesantcugat.cat. Els gausacs us ho agrairan de tot cor! I el dissabte 31 de maig, en un format encara per decidir, ens informaran dels afortunats guanyadors que rebran els obsequis dels generosos patrocinadors d’aquest certamen literari casteller.

Castellers de Sant Cugat

Patrocinadors: Pati de Llibres, El Celler de Llibres, Teatre-Auditori Sant Cugat, Celler Cal Caballu, Baula, MacMillan, Despierta

Notícies relacionades