‘Actas’ i ‘actos’

Què els passa als polítics que sembla que estan enganxats amb cola en els seus seients? Les declaracions del senyor de Guindos, ministre d’Economia d’Espanya, em fan reflexionar. A veure, si aquest senyor ministre vol avançar a la seva vida i postular-se per un càrrec més important doncs endavant, estic d’acord que tothom pot prosperar, encara que sembla que uns ho tenen més fàcil que uns altres això de les oportunitats. El que no és correcte ni ètic és que faci aquestes declaracions: “El ministro de Economía descarta dejar su puesto en España hasta que se confirme su elección en Fráncfort, que da por assegurada”. I es queda tan ample. Perdoni, senyor però, si vostè vol marxar, marxi, no val tindre un peu aquí i l’altre peu allà, per si de cas no em trien. Sigui valent, home, i deixi el seu lloc a una altra persona que vostè ja té el cap a Alemanya. A més, no està tan segur que l’escolliran? Doncs truqui a Vueling que es barato i voli que la cadira ministerial no és seva.

Però no cal anar fins a Madrid per trobar un d’aquests casos de propietat de la cadira mal entès. Aquí mateix, a Sant Cugat, en tenim un. Una regidora del grup polític de Ciutadans ha estat escollida per tenir l’honor de representar al seu partit al Parlament de Catalunya. Jo pensava que una vegada reculls l’acta de parlamentari has de deixar anar la de regidora. Doncs estava equivocada, resulta que pots mantenir les dues actes un temps en contra de tot el que diu l’ètica i la raó. Les dues feines són dures i dubto que ningú tingui la capacitat de portar-les a terme a la vegada amb l’eficiència i l’excel·lència que es mereixen els ciutadans.

No eren els senyors de Ciutadans els que criticaven a la senyora Conesa just pel mateix? Perquè no podia rendir plenament en cap dels llocs que representa, ni com Alcaldessa ni com Presidenta de la Diputació? Dos llocs que necessiten el 100% de la seva capacitat.

Si el teu partit pren la decisió de incloure’t a les llistes amb un lloc amb possibilitats i tu ho acceptes, vol dir que estàs preparat per fer un pas endavant, no? Ets conscient que podries sortir escollida, oi?

I va i el 21D tens la sort de que milers de persones que no et coneixen, voten al teu partit i surts, gràcies a les llistes tancades, que deia jo abans de les oportunitats...

Si la vida t’ha portat fins aquí, si has avançat laboralment, no és hora de lliurar el teu seient al Ple de Sant Cugat? Per marxar cap al teu futur i deixar que el teu passat sigui el futur d’un altre? Les dues cadires necessiten algú que doni el 100% de la seva capacitat. Conec a la persona que ha de substituir la regidora i, encara que políticament coincidim en poques coses, sé que és una persona responsable i treballadora i segur que entomarà la regidoria amb ganes i educació, perquè no oblidem que la regidora té el dubtós mèrit de ser qualificada per molts dels seus companys de Ple com la persona més grollera que ha passat per l’Ajuntament de Sant Cugat. El proper regidor, tenint la mateixa filosofia política que la regidora, segur que exposarà els seus arguments amb la educació deguda a la institució que representa, a la resta de regidors, al seu partit i, sobretot, als ciutadans de Sant Cugat. Perquè apostar per l’insult i potenciar la crispació no són els arguments més adients per donar suport al teu criteri.

Aquesta postura de criticar en els altres per un pecat que tu estàs cometent és una mica hipòcrita i més si el teu partit té un article en els seus estatuts del 2017 que diu textualment:

ARTÍCULO 45:

Incompatibilidad de cargos públicos

Ninguna persona podrá desempeñar dos cargos públicos electivos en representación del Partido de forma simultánea. No obstante, tal incompatibilidad podrá ser dispensada por el Consejo General.

És possible que aquesta senyora sigui tant important en el seu partit per tenir una dispensa del Consejo General de Madrid? Si fos així, no sé què faig perdent el temps escrivint aquestes reflexions ximples i parlant d’ètica...

Susanna Casta, veïna de Valldoreix

Notícies relacionades