Sergi de la Cruz

La transgressió ruixada de sang

Hi ha sèries i pel·lícules que marquen la diferència per petits detalls; i són aquests els que ens mantenen amb la boca oberta durant el visionat d’una producció. Cada vegada és més palpable com les sèries britàniques sobrepassen les nord-americanes per originalitat però, sobretot, per no tenir tabús culturals. I si hi ha una sèrie que podem dir que no es talla un pèl és Utopia.

Top 7 sèries en un futur incert

En els últims anys, estem vivint un munt de transformacions, revolucions i involucions en àmbits tant polítics i socials com morals. Davant aquesta onada de fluctuacions i canvis permanents, una bona part de la societat que exigeix respostes, condemnes i reaccions lluita per una societat millor. Una de les millors maneres d’esvair-se del nostre món és mitjançant la literatura i el cinema que explora precisament les estructures socials i polítiques.

La inversemblança que necessitàvem

L’oferta de sèries dels últims anys està arribant als nivells cinematogràfics. El públic del 2017 compta amb incomptables estrenes diàriament i, gràcies a un fàcil accés, són capaços d’arribar a una diversitat incomptable de produccions d’arreu del món i de tots els gèneres. Però aquells que no es conformen amb el mer entreteniment cerquen alguna cosa més enllà. Ras i curt, risc, sorpresa i transgressió.

Top 7 sèries de parla no anglesa

La globalització és una arma de doble fulla. Per una banda, ha permès la lliure circulació de recursos en diferents àmbits, des del mercantil fins al social. Però per altra banda, l’evangelització del capitalisme i el lliure mercat entre els diferents estats està condemnant a cultures minoritàries o en vies de desenvolupament. L’estat de la qüestió també s’ha traslladat a les sèries.

Egocentrisme i transformació

La reinvidicació del col·lectiu LGTBI+ està en el seu punt més dolç i això es veu reflectit en la televisió i el cinema. Però no només les sèries actuals com When we rise toquen el tema, sinó que històricament hi ha hagut predecessors difícils d’oblidar al cinema, especialment pel que fa al transgènere.

Top 7 joies amagades de l'HBO

L’arribada del prestigiós canal HBO a Espanya ha capgirat el paradigma del visionat de sèries al nostre país. Si amb Movistar+ i Netflix no en teníem prou, HBO ha arribat als nostres dispositius (però no encara a les televisions) amb una cartellera molt potent amb sèries tan pròpies com apropiades.

Ryan Murphy capgira el món del sèries

Va captivar el món de la televisió amb la immoral Nip/Tuck i les versions de Glee, però va tocar fons amb Scream Queens. Ens ha horroritzat i ens ha portat a un tribunal per finalment tornar a l’època daurada de Hollywood. El seu nom és Ryan Murphy i ha iniciat una revolució en el món de les sèries sense precedents.

Subscribe to Sergi de la Cruz