Portes tancades

Aquest cap de setmana s’ha constituït formalment el nostre ajuntament, on l'ara ja senyora alcaldessa Mercè Conesa ha pres possessió del seu càrrec. Si bé és curiosa la situació inintel·ligible que, al meu entendre, es va donar a l'entrada de la sala de plens.

La Coordinadora d’AMPAs, representada per la nostra presidenta, vam ser convidats a l’acte, però la sorpresa va ser al trobar-se, un cop a l’ajuntament, com la cap de protocol li denegava l’accés adduint límits de capacitat, tot i que entenem que l’aforament estava sota control ja que el procediment de la invitació demanava confirmar-ne l’assistència. Tanmateix, si aquesta n’era la raó, no entenem com després de negar-li l’entrada, tot un torrent de persones sí que van poder franquejar la porta de la sala. I alhora no ens expliquem com, si bé a la sala de plens hi havia familiars, també hi havia amics personals i militants afortunats dels partits polítics, dada completament objectiva de la qual donen fe les càmeres de cugat.cat que van enregistrar l’acte.

Crec que com a societat tenim mal entès (o potser sóc jo que vaig amb el ciri a la mà) què i per a què és un acte de presa de possessió. Un acte d’aquest tipus no és una fita personal on t’han d’acompanyar els amics i la família per daurar-te la píndola, sinó que és un compromís amb la institució que es representa i on tots els col·lectius amb qui hauràs de conviure s'han de poder sentir representats.

Un cop passat l’acte es podran demanar excuses dient que és un error o que hi ha hagut un malentès. Tanmateix no concebo que una persona, que precisament fa la feina de vetllar perquè es respectin els protocols i l’ordre establert, convidi una entitat i després li tanqui les portes als morros.

Jo que sóc molt mal pensat crec que aquí hi ha una venjança infantil i personal degut al fet de que la nostra presidenta va concórrer a les eleccions municipals a les llistes d’una formació concreta, que evidentment no és la que governava i governa al nostre municipi. No sóc afí a aquest partit, però sí que veig que hom ha de saber separar els afers personals de les institucions que representa. A més, no sé si és casual recórrer a l'argument de l’aforament, que ja va ser esgrimit en contra de la nostra presidenta en una reunió entre l'alcaldessa i totes les ampes, on no s’hi volia fer participar precisament la Coordinadora d'aquestes ampes.

Per acabar de reblar el clau i fer mes incoherent el cas, la persona que gestiona el Twitter de l’Ajuntament va repiular el twit de les grogues on es criticava aquesta situació. O no el van llegir del tot, o no el van entendre o tenen un curiós i surrealista sentit de la ironia. En qualsevol dels dos primers casos (descarto el tercer per excés de sofisticació) és ben cert que alguna cosa va malament si una ciutat és més 'smart' -anglicisme que vol dir 'intel·ligent'- que no pas els qui la gestionen i representen.

I ja per últim, felicitem totes les regidores i regidors. Que sàpiguen que seguirem estant aquí , al peu del pupitre, per encarar tant el bo, com el dolent.

Sergi Casbas

Pare, membre de Coordinadora d'AMPAs de Sant Cugat i de la Comissió Groga.

Notícies relacionades