Rafa Usero

Retirar-se a temps

En Pau Gasol ha anunciat la seva retirada del bàsquet professional. Ha estat un dels millors jugadors catalans d'aquest esport. Era un noi escanyolit i tou, que es va afeccionar perquè el seu pare, Agustí Gasol, hi jugava. I amb tossuderia i constància, com ha de ser, ha arribat on no havia somiat mai. Gràcies –ho diu ell en el seu comiat– a la gent que l'envoltava, entrenadors, companys i amics.

Corregir el català

És veritat que el català gosa de mala salut, sobre tot entre la gent jove. En una enquesta realitzada fa pocs anys indicava que només un 19,6% de joves barcelonins d'entre 15 i 25 anys tenen el català com a llegua habitual.

L’ampliació de l’aeroport

En els anys 80 vaig portar els meus alumnes a una visita guiada al delta del Llobregat. Vam estar visitant diversos indrets. El lloc on el Llobregat desguassa, una mena de talaia-mirador de fusta des d'on es divisava gran part del delta i uns amagatalls-espies que, amb l'ajut d'uns prismàtics, observàvem la gran quantitat i varietat de fauna que vivia a l'estany de la Ricarda. Quan un dels monitors-guies els parlava de les polles d'aigua, aquelles aus menudes i lleugeres que nedaven per l'estany, els meus alumnes es tapaven la boca i se'ls escapava el riure.

Filosofia a l’escola

Quan jo era estudiant en un Institut de Barcelona, l'assignatura de filosofia em semblava una matèria carregosa. Era senzillament la història de filòsofs i allò que defensaven. La trobava allunyada dels meus interessos de jove. Em semblava bé conèixer Kant o Descartes, però...

Turisme espacial

Quan Neil Amstrong trepitjava la Lluna per primer cop un 20 de juliol de 1969, poc podia imaginar-se que 52 anys després es desfermaria la fal·lera d'un turisme espacial. O potser sí...

Les batalletes de l'avi

La primera vegada que vaig sentir parlar de les “batallitas del abuelo” va ser quan era nen en els còmics, llavors els dèiem tebeos, a “La família Ulises”.

La pujada de l'electricitat

Segons el govern espanyol el nou sistema de consum de l'electricitat no és el culpable de la seva apujada. Aquest nou sistema estableix hores “vall” amb preus més barats i hores “punta”, amb tarifes més elevades.

Fills de mestre

Jo, en canvi, no vaig voler mai que els  meus fills vinguessin com alumnes a la meva escola. Ells es delien per venir, però em vaig negar en rodó.

Una nova constitució

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Ara que els xilens voten la gent que ha de redactar una nova Constitució que substitueixi la que es va fer en temps de Pinochet, podríem plantejar-nos què fem amb la nostra, que ja fa 43 anys que la tenim.

Pàgines