Patrícia Gotarda

La llibertat és quan comença l’alba

Abans d’ahir, 8 de març de 2018, va ser un dia històric. No per res que s'aconseguís, sinó per l'esperança de futur que dibuixa tal jornada. Només amb moltes dones autoorganitzades, conscients de la seva condició com a treballadores, desobedients a les lleis i al poder dels homes, prenent els carrers per prendre el que és nostre, serà possible una societat feminista.

L’elefant es diu crim organitzat

Sembla que quan més aixequem la catifa, menys possible d'amagar és l'elefant de corrupció que hi ha dins de l'Ajuntament de Sant Cugat.

Cola’t tu també i aturem les pujades del preu del transport!

Passo darrere d'una persona, per sortir dels ferrocarrils, i se'm gira per recriminar-me la meva actitud: “paga com tothom, dona!”, “darrere meu no et colis!”, “quina poca vergonya!”.

El català és de totes les catalanes, també de les castellanoparlants

En les darreres setmanes sembla que ha arribat de nou a Sant Cugat el debat sobre la llengua, ja sigui pel model d'immersió lingüística a les escoles, o per l'ús del català en altres aspectes de la vida social a la ciutat. Ho hem pogut veure al torn d’intervencions ciutadà del darrer Ple del consistori i darrerament al Consell de Barri del barri del Centre-Est.

Resistir potser no és vèncer, però no resistir és una derrota més gran

La suspensió de l'autonomia campa lliurement per Catalunya i, amb aquesta, l'autoritarisme feixistoide més repugnant. Els representants polítics han decidit acatar la suspensió i, malgrat tenir en compte i no menysprear gens el pes de la repressió en aquest decantament de la balança, això ha deixat via lliure per al càstig que exercirà l'Estat espanyol al desafiament català.

Petit homenatge a en Ramon Borda

Dimecres passat ens va deixar en Ramon Borda, veí de La Floresta. Segurament moltes el vau poder conèixer, segur almenys totes aquelles que vau passar per la plaça del barri o per alguna de les mil trinxeres de lluita en què ell hi participava. Moltes el coneixereu molt més que jo, però sentia la necessitat d'aprofitar aquestes línies per a fer-li un petit homenatge.

Construïm i resistim, enfortim-nos per exercir la República

En aquests temps de frensí d'informació, es fa difícil fer un article d'opinió que no quedi obsolet entre que l'escrius i es publica, fins i tot, a vegades, es fa difícil trobar el moment per escriure'l.

Escrivim la història

Estem vivint unes setmanes trepidants. L'escenari polític es mou a la mateixa velocitat que les noves tecnologies, ningú és capaç de preveure quina nova passa es donarà el dia següent i és impossible d'imaginar on ens trobarem d'aquí a un mes.

O nosaltres o ells

En les darreres setmanes estem vivint un dels moments polítics més intensos de les darreres dècades. L'Estat espanyol ha reaccionat a la determinació del poble de Catalunya per realitzar el referèndum amb una repressió, de manera oberta i de la qual se n'orgulleixen, digna d'èpoques més grises que la que ara pretenien maquillar.

D'interferències polítiques, culpabilitats i reconeixements

Després d'unes setmanes dels lamentables atemptats que va efectuar Daesh a Barcelona i Cambrils, m'agradaria fer una sèrie de comentaris a diferents papers que han jugat diversos espais polítics.

Pàgines

Subscribe to Patrícia Gotarda