Només és un gat que va néixer de color negre

Aquest article té l’objectiu de donar un avís, d’alertar a la gent del trist destí que tenen els gats que tenen la mala sort de néixer d’aquest preciós color, el negre.

Podríem remuntar-nos al 1843, quan l’Edgar Allan Poe va escriure un típic relat d’horror pur anomenat The Black Cat, atorgant-li a aquesta bella criatura malediccions com el mal de mal, l’agonia aliada amb la decadència moral, la mort no complerta o la irracionalitat d’una possessió demoníaca.

Però per anar més enllà, el nostre protagonista té una nit de malsons, i es la de Halloween, durant la qual, segons la cultura celta, aquella nit s’obria la porta que separava el món dels vius del més enllà i els esperits dels difunts tornaven a la vida i feien una processó pels pobles on abans havien viscut. Com que els gats negres eren considerats animals espirituals amb els quals s’associen poders especials com la reencarnació d’esperits, els celtes creien que era la forma felina que adoptaven els dimonis i durant l’Edat Mitjana vàren ser perseguits per creure que eren bruixes reencarnades.

Però res més lluny de la veritat, els gats negres són animals extremadament sensibles i adorables, encara que per desgràcia les seves adopcions són inferiors a les dels gats d’altres colors.

Per tant, des de la PAS volem unir-nos a les protectores en el missatge d’advertir de la necessitat d’extremar la precaució en les adopcions dels gats de color negre realitzades en dates properes a Halloween (31 d’octubre), per evitar que aquests siguin objecte de tortures, rituals i sacrificis satànics.

Patricia Trilla, membre de la Plataforma Animalista de Sant Cugat (PAS)

Notícies relacionades