Publicitat

Ara (mai) tancat per vacances

Ara que hem tingut les vacances i sembla que amb l’estiu de veritat i el fi del curs escolar, podem gaudir de temps lliure, de natura (o ciutat).

Ara que l’activitat frenètica a les ciutats baixa el ritme, i els comerços es tornen bojos per tancar la comptabilitat, buidar estocs i acabar la temporada mentre nosaltres omplim l’armari d’oportunitats.

Ara que tenim més temps per mirar la tele, o llegir la premsa (digital o en paper) i trobem notícies al voltant de remeis contra la calor, programes d’estiu i competicions especials per mantenir viu l’esperit esportiu.

Ara que organitzem la família (humans o no) per afrontar un viatge i portem tot l’any estalviant per anar a on es pot i amb qui es pot –malauradament en molts casos– i que sembla que l’esperit solidari s’apaivaga...

Ara és el moment, més que mai.

Ara hem de deixar de banda les excuses que arrossegàvem tot l’any, quan trobàvem a faltar el temps per ajudar o ser solidari.

Ara és el moment de mirar a prop i no només veure als mitjans grans. També mirem els mitjans locals per veure que passa al barri i veure com es possible ajudar i difondre per ajudar als veïns i animals del barri, de la ciutat.

Ara és el moment de continuar la lluita poc a poc i sense descans. Quan sortim a passejar i trobem un animal perdut o un cartell d’alarma.

Ara és el moment –quan les ciutats es buiden–, de continuar amb ulls per poder gaudir tots de l’entorn.

Ara és el moment –a les nits– de parar l’orella i amb la tranquil·litat escoltar la nostra ciutat i percebre tot el que hi viu.

Ara és el moment de arreplegar-se per organitzar la tornada i fer veure que els animals poden reprendre les rutines sense por, fer entendre com tornarà a ser com abans.

Ara és el moment de no deixar-los de banda i si de passar més temps, vigilar-los més si escau i parar atenció amb les altes temperatures. Tot i que no se n’adonin, oferir-los unes vacances a un lloc especial o atenció extra simplement.

Ara és el moment de organitzar-se i fixar-se noves metes de solidaritat, de conscienciació, de denúncia i vigilància passiva (la de la difusió en xarxes i la revifalla de la comunicació del boca-orella al barri).

Ara es el moment tot i tenir unes setmanes de tranquil·litat, el benestar animal no tanca mai per vacances. Cada dia donem una passa més en la direcció correcta: la de la integració que soterra els prejudicis especistes –d’espècie- i lluita per un entorn més just.

Ara es el moment de rescatar el pensa globalment i actua localment –el pensament glocal–. El canvi gran –de ben segur arribarà– comença al teu barri, al teu carrer, a casa teva, al llit que tens a la vora del sofà.

No tanquis per vacances.

Alex Cuesta Hidalgo, membre de la Plataforma Animalista (PAS)

Notícies relacionades