Primer dijous de mes

Aquest primer dijous de mes en farà tres que ens reunim. Ens trobem al bell mig de la plaça Octavià tots els primers dijous de mes a las set de la tarda. Ens va convidar a participar un grup de dones d'esquerres, però això tant es val doncs la violència de gènere no beu de cap ideologia política i totes les iniciatives per eradicar-la són bones i tota força política que vulgui sentir les necessitats de les afectades serà benvinguda.

Som poques persones, de moment, no supera la dotzena, de moment. Un a un es van dient els noms de les dones assassinades durant aquest any i també els de les nenes i nens també assassinats. Aquest acte visibilitza que hi ha dones, moltes dones que les seves parelles les han matat. No les coneixem, sols sabem el seu nom i la seva edat però es un acte reivindicatiu de visibilització per dir que la violència mata i aquí al nostre país. De què serveix?, potser alguns es preguntaran. Jo penso que és un petit acte de reconeixement. Calen moltíssimes més coses, clar que sí, però també cal dir el nom de les víctimes.

Es necessita gent que vulgui venir, que vulgui participar per canviar les coses, en posar accent a la pau i acceptació de la diferència, persones de bona voluntat que encara creguin que un altre món és possible i que la nostra participació el fa possible i és que ja ho deia el Miquel Martí i Pol, “tot està per fer i tot és possible”.

Fa nou anys, Noestàsola es va iniciar amb aquesta mateixa plaça. Era un diumenge solejat de la tardor i vam posar unes quantes dones una paradeta de sensibilització, amb la taula de la meva cuina ens vam posar al mig. Pesava tant que ens va costar moltíssim de portar-la, no teníem altra però la nostra voluntat era fèrria, calia posar paraula, veu i mirada, doncs ja sabem que el que no es veu no existeix. Es van acostar poques persones, evidenciava massa però nosaltres no vam desistir, vam sortir enfortides del que creiem que és just i del que continuem defensant d'ençà aquell dia de tardor.

La implicació de les persones fa possible els canvis, siguem subjectes de les nostres accions no objectes. Implica't doncs necessitem gent com tu, gent que vulgui construir un món on totes les persones siguin respectades.

Actua, doncs hi ha molt a fer.

Maribel Guillamón, fundadora de Noestàsola

Notícies relacionades