Fem-ho possible

Avui, dijous 8 de març, el carrer s'omplirà de reivindicacions històriques de la lluita feminista. Tornarem a ocupar l'espai públic per defensar greus que no es resolen i solucions aparcades en el temps.

Diverses plataformes enfoquen el dia en vaga total, altres en aturades de dues hores, però facis el que facis, aquest dia d'avui és un bon dia per reivindicar les diferències, les mancances i els greuges i també el de demà i tots els següents dies de l'any, fins que almenys s’aconsegueixi que les dones d'aquest món deixin de ser violentades, no tingudes en compte i menyspreades... fins que tinguin les mateixes opcions i oportunitats.

Avui, com cada dia de l'any, nosaltres tornarem a parlar de les diferències i del maltractament, tornarem a fer consciència perquè no quedi enquadrat en un sol dia a l'any. Avui, tornarem a agrair a totes les dones anteriors a nosaltres la seva resistència, la seva lluita a millorar aquest món, a deixar-nos el camí més pla, a ser exemple de valentia malgrat les dificultats.

Ens agrairem també de tot el treball fet per les generacions actuals de dones implicades en els canvis perquè també, malgrat les dificultats, tenim l'esperança que les nostres filles tinguin una vida exempta de toleràncies als abusos o de normalitzacions de les conductes sexistes.

Avui, com demà i cada dia de l'any, tornarem a dir que entre totes és possible que juntes som més fortes i que ens necessitem per canviar les coses.

Facis el que facis, reflexiona, sense tu les coses no rutllen, tota aquesta feina, pagada o no, té molt de valor. No la invisibilitzis, dóna-li el valor que es mereix i diguem-li a la resta la importància de la cura, que les tasques de la llar i la criança han de ser repartides equitativament, que les dones no som agendes amb cames ni tenim una predisposició innata a cuinar, planxar o canviar bolquers.

Donem-nos valor, el que ens correspon per justícia natural.

Entre totes ho fem possible!

Maribel Guillamón, fundadora de Noestàsola

Notícies relacionades