Maribel Guillamón

Revictimització

Es coneix com a revictimització o victimització secundària al procés on s'afegeix un sofriment afegit per part d'institucions i professionals encarregats a l'atenció de la víctima.

Nou camí

La Mercè va poder ajudar a sa filla a sortir de la violència masclista, que ràpid es llegeix i que llarg el camí que les dues van haver de patir.

Ana

Ana Orantes va ser assassinada pel seu marit a l'edat de 60 anys, justament el 17 de desembre de 1997.

Novembre

Aviat serà 25 de novembre, dia internacional contra les violències masclistes. Enguany les trobades no podran ser multitudinàries, com en els últims temps, però la lluita, reivindicació i sensibilització estan ben presents. 

Sense vacances

La violència masclista no descansa, no fa vacances ni treves, no s'atura. Des de principi d'any 35 dones han estat assassinades en feminicidi íntim i 1068 d'ençà que es van començar a comptabilitzar l'any 2003. D'abril a juny d'enguany es va registrar el mínim històric des que es van començar a recopilar dades.

Amb ajuda

Si sents cops i crits d’alguna casa veïna, truca als mossos. No és qüestió de solidaritat sinó que no fer-ho pot ser un delicte.

El SAP

El Síndrome d'Alienació Parental (SAP) va ser inventat per Richard Gardner, un psiquiatra nord-americà al 1985, amb aquest concepte es referia a un conjunt de símptomes que pateixen les filles i fills quan un dels progenitors, mitjançant diverses estratègies, transforma la consciència de les criatures amb la intenció de destruir i impossibilitar els vincles amb un dels progenitors.

Pàgines