Publicitat

Sóc de Terrassa

No faré en aquest article una apologia del meu origen a la cocapital vallesana. Sóc de Terrassa i també de Sant Cugat. Diria que a parts iguals. Una m’ha donat la vida i els seus fonaments i l’altra ha vist com desenvolupava una part molt important d’aquesta. No vull tampoc comparar-les, les dues tenen motius més que suficients per dedicar temps a conèixer-les.

El títol d’aquest article ve a compte pel fet que en aquesta ciutat podem trobar-hi una seguit d’anuncis que en un primer moment van cridar la meva atenció i després van despertar el meu malestar. Es tracta d’una anunci on apareix un personatge conegut de Terrassa, una nedadora, un cuiner, un exllibreter... que amb la frase que inicia aquest article ens conviden a fer-nos socis d’una mútua privada que porta el nom de la ciutat.

Barrejar sentiments i màrqueting no m’ha agradat mai però barrejar el sentit de pertinença amb una pràctica mercantil em fa fàstic. Aquesta entitat té el monopoli de la salut pública a la nostra comarca des de fa anys i deixant de banda la majoria de magnífics professionals amb els que compta és una evidència objectiva que el seu funcionament és francament millorable. Quan a més tothom sap que s’aprofita dels recursos públics per atendre clients a les instal·lacions privades. Com fan altres centres concertats i públics.

Que ens diguin aquests personatges –on és l’ètica de l’estètica?– que si som de Terrassa hem de ser de la Mútua és com demanar que si som catalans hauríem de tenir els diners a la Banca Catalana o a Caixa Catalunya... Algú m’explicà fa uns dies que un metge d’aquesta entitat el convidava a fer servir la part privada per veure atesos els seus problemes de salut amb més rapidesa....

Al final del que es tracta amb aquests missatges és fer negoci amb els sentiments i en aquest cas amb la salut. Es tracta que un bon nombre de gent confongui el ser amb un deure. En definitiva, que podem entendre que com pot ser que sent de Terrassa no tinguem una assegurança mèdica?

Que tingueu unes bones festes!

Notícies relacionades