Adolescents de festa

Arriba el cap de setmana i l’anomenat callejón de Can Solà està assetjat per la Policia Local. No hi ha indicis de la festa fora dels locals com venia sent habitual. Canvien adolescents torrats i amb ganes de festa per una munió de recursos humans que no estan en un altre lloc.

Personalment no m’agrada que menors de 16 anys estiguin escampats en un carrer, encara que estiguin molts d’ells xerrant dins un cotxe, com a màxima aspiració de la nit. Però hem pensat quina alternativa d’oci tenen en aquest Sant Cugat tant avorrit? Quin és el missatge que donem a la canalla que encara no són ni joves quan l’única acció que sabem fer és ocupar el seu espai amb policia?

Fa 3 anys que es va crear el consell d’adolescents de Sant Cugat. Una bona iniciativa per promoure la participació en els afers públics d’aquells que estan “en contra de tot”. Però realment els escoltem? Es parla amb ells d’allò que realment els preocupa? O només es tracta d’un exercici més extraescolar?

Els adolescents viuen un moment de traspàs vital que cal, sobretot, acompanyar. Donar-los seguretat ha de ser un objectiu però les reaccions d’hipercontrol només porten un rebot contraproduent. No podem estar sempre dient-los no perquè són ells als que els toca dir no a nosaltres. Calen més recursos al carrer però dels que obren els llums perquè hi vegin més clar i no dels que posen portes al camp.

En aquesta ciutat sinó ets pare de nens petits o infant de primària no tens massa oportunitats de desenvolupar el teu projecte d’oci. Només qui fa esport o està en alguna entitat té alternatives saludables. Però ni tothom vol ni tothom pot. En el proper consell els podrien plantejar que volen fer en les seves hores lliures. D’aquesta forma no els hauran de perseguir pel Turó de Can Mates.

Notícies relacionades