Prevenir i evitar violacions i violència de gènere

Avui, 25 de novembre, molts prenem especial consciència de la violència que pateixen dia a dia les dones tot l’any. Així doncs, aprofitant l’oportunitat vull compartir 10 consells, senzills i pràctics, que tothom pot seguir per evitar violacions:

No posis drogues a les begudes de les dones, ni intentis emborratxar-les.

Si veus a una dona caminant sola pel carrer –especialment de nit–: deixa-la tranquil·la.

Si has d’ajudar una dona que se li ha espatllat el vehicle a la carretera, recorda no violar-la.

Si estàs sol en un ascensor i entra una dona, no la violis.

Mai et colis a casa d’una dona ni l’assaltis en un aparcament, menys encara per violar-la.

Demana ajuda a les teves amistats si et resulta difícil abstenir-te d’agredir a altres persones, demana a un amic que t’acompanyi quan estiguis en llocs públics.

No oblidis mai que no és sexe si l’altra persona està dormida o inconscient, és una violació.

Porta sempre un xiulet a sobre si et preocupa atacar una dona per accident, així el pots entregar a la persona que ataquis perquè demani ajuda.

Si en una cita tens intenció de tenir sexe al marge del que ella vulgui, diga-li directament a l’inici que existeix la possibilitat que la violis, la honestedat és sempre una bona política.

No és no, i no violis.

Una de cada tres dones ha patit violència física o sexual. Això vol dir que una quantitat important d’homes ha realitzat aquestes agressions. Estadísticament tothom coneix a agressors i agredides. Per tant la feina dels homes no és només no agredir, sinó eradicar la cultura masculina que legitima i justifica aquestes agressions.

Julià Mestieri, membre de la Comissió de Gitanes i de Cal Temerari

Notícies relacionades