Publicitat

Per què elCugatenc?

Vull dedicar aquesta primera columna a explicar quin és el motiu que em porta a escriure a elCugatenc i a col·laborar-hi.

No se pas què serà, tot just neix, així doncs, a dir veritat, és una aposta. A molts genera dubtes, un dels impulsors és algú que havia tingut molta vinculació política a ICV i ja no en forma part. Els altres impulsors si bé periodistes de formació no són tampoc coneguts a Sant Cugat. Així doncs, com deia Forest Gump, és com una caixa de bombons, no saps que et sortirà.

A més, sembla una aposta arriscada doncs ja hi ha 3 altres mitjans de comunicació local a Sant Cugat, 2 dels quals per Internet en competència directa, però elCugatenc sembla empenyat en voler crear-se el seu espai.

Sense voler desmerèixer la feina dels bons professionals tant del TOT com de Cugat.cat, també és de rebut dir que la meva percepció sobre ells en un moment així. Les seves línies editorials crec que es veuen inevitablement condicionades pels seus finançadors. L'Ajuntament de Sant Cugat, malgrat ser l'ajuntament de tots, una administració pública, no podem obviar que després de tants anys de manar CiU algun mal vici s'ha generat, ja m'enteneu. A més no es pot oblidar els grans finançadors privats que no veuen gaire bé que es publiquin certes opinions.

Per exemple, a diferència de si escrigues al TOT, en aquesta columna puc dir que HP és una empresa que malgrat tancar any rere any amb beneficis acomiada injustament els seus treballadors; fent fora els que tenen salaris més alts per substituir-los per treballadors precaris, com tantes vegades ha denunciat el sindicat CGT.

I elCugatenc? Doncs no ho sabem, però crec que val la pena ser-hi.

Vull posar en valor el que crec que és el principal actiu d'elCugatenc: ser una cooperativa. Alguns diran que és un aspecte formal, potser si, però les formalitats també defineixen la realitat. Alguns diran que en les cooperatives també existeixen lideratges, sempre és així, però l'última instància d'una persona un vot és d'un potencial democratitzador intrínsecament transformador. I és que organitzar-nos per treballar en cooperatives és un dels primers passos necessaris per l'avanç social, com deia la barcelonina Micaela Chalmeta “cooperar és assecar en les seves fonts el capitalisme dominador”.

Així doncs, confiant en la força de la seva gent, i de les 158 persones que vam contribuir econòmicament a que fos possible, esperem amb ganes veure com aquesta criatura creix i es fa gran. Això sí, no pensem esperar asseguts, seguirem dia a dia a Sant Cugat creant nous projectes i donant peu a moltes notícies, no fos cas que el nostre nou vingut es pogués avorrir!

Julià Mestieri,

Membre de la Comissió de Gitanes i Cal Temerari; militant de la CUP Sant Cugat.

Notícies relacionades