Instruïm-nos!

Aquest clàssic lema de «Instruïm-nos, perquè necessitarem tota la nostra intel·ligència» pren forma aquest estiu gràcies a Cal Temerari.

Sant Cugat és una ciutat que necessita ser repensada. La seva política porta marcada durant dècades per governs monocolors de Convergència i Unió, i malgrat els diversos estadis d’evolució soci-econòmica i urbanística que ha viscut en cap moment s’ha alterat aquesta constant.

Malgrat això, en aquesta legislatura la majoria absoluta de CiU ha roçat les portes d’acabar-se, i és que malgrat la composició social de Sant Cugat fa que molts dels canvis que es mouen políticament a nivell nacional arriben, encara que més lentament i mititzats.

Alhora, cap partit de la oposició és capaç de projectar un projecte de ciutat que pugui ser comprat per una majoria amplia, alhora que CiU, amb l'ampli marge ideològic amb que desenvolupa les seves polítiques a la ciutat no ho posa gens fàcil.

El més semblant a una contraposició en la manera de pensar i explicar Sant Cugat és la metàfora de Lluís Recoder [sic] del poble i la ciutat. En els darrers mesos s’ha traduït en els freg a freg en la gestió de l’espai públic, però es manté políticament desactivada per la forta dependència econòmica del teixit associatiu. En definitiva cap projecte polític sembla capaç d’encarnar i donar forma -generar identificació- amb els qui més activament pateixen les polítiques de la CiUtat de Sant Cugat.

I aquí, els que creiem que seria bo un canvi de color en el govern municipal és quan necessitem tota la nostra intel·ligència. Els qui participem en projectes transformadors i moviments socials i populars necessitem armar-nos d’idees per poder desenvolupar en els pròxims anys una pràctica política a tots els nivells que ens permeti moure l’escenari santcugatenc a un espai on podem lliurar la batalla. Aplicar trasllats de la política nacional o de municipalisme sense fer un anàlisis concret i estratègic de la nostra ciutat, té recorregut, però es queda curt. Sant Cugat te moltes particularitats que necessiten ser pensades en clau transformadora per poder-se articular.

Conscients d’aquesta necessitat i conscients de que cal posar-se mans a la feina, amb l’estil de pura proposta amplia, transversal i integradora des de Cal Temerari s’ha impulsat una escola d’estiu de formació política, per dotar a tothom qui ho vulgui d’esmolets per la seva praxis política transformadora al dia a dia. Un espai de trobada de diverses tradicions i pràctiques polítiques per compartir coneixements i aprendre’n de nous, així com senzillament trobar-nos per enfortir els vincles i tenir debats assossegats.

A Sant Cugat, més que mai, instruïm-nos, perquè necessitarem tota la nostra intel·ligència.

Julià Mestieri

Membre de la comissió de Gitanes, de Cal temerari i militant de la CUP

Notícies relacionades