Un gran dia per Sant Cugat

El pròxim dissabte 5 serà un gran dia per la nostra ciutat, serà el dia que per fi Cal Temerari quedarà obert a la ciutat. Serà un dia històric, serà un punt d'inflexió. D'aquí uns anys Sant Cugat es preguntarà, com feien això abans de que hi hagués el Temerari?

Cal Temerari és un projecte amb mil potes diferents, que pot arribar i arribarà a persones molt diverses, amb interessos, trajectòries i ideologies molt diferents. Cal Temerari és una idea que trastocarà les vides de molta gent.

El projecte que s'inaugura aquest dissabte és un projecte destinat a fer història. No la història de la guerra entre reis en que ens movíem seguint la corrent. Sinó història a l'estil Dos de Maig, en que la gent es planta i la fa anar cap a on vol. La història que escrivim el poble quan perdem la por a fer els nostres propis projectes, amb la seguretat que ens dóna companyerisme i amb només reptes per davant.

El que ha passat a Cal Temerari i amb el grup promotor que porta més d'un any engegant el projecte és quelcom que serà estudiat, igual que ara estudiem moviments com els dels ateneus republicans. A Cal Temerari no només ens hem atrevit a fer el que tothom considerava impossible, sinó que ens hi hem atrevit i ho hem aconseguit. Com diria aquell: quan es miri retrospectivament el que aquí ha passat no quedarà dubte de que hi havia bojos pel mig.

I després de més d'un any de treball intens i 200.000 € invertits ara ens trobem en el punt de sortida, on comencen els reptes, i aquí estem esperant-los amb ganes, sabent que entre totes, ho farem tot.

Julià Mestieri

Membre de la comissió de Gitanes i Cal Temerari; militant de la CUP Sant Cugat i representant de Sant Cugat amb Grècia

Notícies relacionades