Julià Mestieri

I ara què?

Aquest dimarts va ser un gerro d’aigua freda. Les ganes d’èpica i culminar el cim estaven en tothom. La convicció de la feina ben feta i la merescuda recomença de moltes persones va xocar ahir amb la dosis de realitat del la geopolítica europea.

El poder de poder invertir

Al llarg de la història, les diferents civilitzacions, per mobilitzar mà d’obra,  ho han fet de diferents maneres. Els egipcis, per moure tota la mà d’obra per fer una piràmide, era el faraó qui feia un edicte i tothom hi anava obligat. En la Grècia esclavista, els amos posaven a treballar els esclaus en el que volien. Durant l’edat mitjana, per enviar soldats a les croades, n’hi havia prou amb que el Papa les convoqués.

PDECAT: ni projecte ni prioritats

Últimament, la gent del PDECAT s'està evocant a fer columnes defensant el seu model de ciutat i la feina que fan des del govern, en el què és un reconeixement implícit a la bona feina que venim fent els moviments socials destituents a la ciutat. L'última d'aquestes és la de la pròpia alcaldessa, un pamflet ultra ideològic que no té pèrdua.

Déu existeix o és només un algoritme de Google?

Avui en dia és pràcticament impossible trobar qui accedeix a internet sense usar Google. Internet és una xarxa creada per milions d’ordinadors connectats entre si transmetent dades i que nosaltres fem servir per accedir a informació, informació general (com portals de notícies) o informació adreçada a nosaltres (com el correu electrònic).

Feminisme anticapitalista

Aquest 8 de març els diferents plantejaments feministes han sortit a la vista. A la nostra ciutat han estat els últims mesos encarnats per les polèmiques entre l'alcaldessa Mercè Conesa i el col·lectiu de dones Hora Bruixa. Més enllà de les diferències de focus en el discurs o estètica, és innegable que hi ha diferències significatives en les aproximacions al feminisme.

Pàgines

Subscribe to Julià Mestieri