Publicitat

Ara voldràs que Smart City signifiqui que tinguem una ciutat tecnològica

Això d'Smart City és una passada. Que sí, que t'ho cregues. No, dona no. No és una cortina de fum. El que passa és que tu ets panadera i no necessites estar tot el dia connectada i per això no ets conscient de com funciona. Mira, les principals ciutats europees introdueixen tot tipus de mecanismes d'eficiència i autosuficiència energètica. Això és Smart. No, un cotxe no, smart d'intel·ligent. Què poc anglès sap la gent avui en dia.

Ah, que no veus que Sant Cugat vetlli per l'eficiència? Dona, els autobusos híbrids, les plaques solars... No em vinguis ara amb que l'Ajuntament té una despesa molt grossa en energia, l'edifici és modernitat pura. Per no parlar de la transparència i la quantitat de tràmits que es poden fer telemàticament.

Ves en contra del món si vols. Escolta, jo he anat a París i he vist llocs on pots connectar-te a una senyal de wifi municipal. Ah, que no tenim wifi als carrers i que Barcelona en té? Dona, Barcelona és una capital. I, a més, tu per a què vols wifi al carrer si ja en tenim a equipaments municipals? No em vinguis ara en què hi ha ciutats mitjanes i pobles que també tenen wifi al carrer. Que no col·la. Ah, que hi ha col·lectius, entitats i mitjans que els vindria bé? Doncs que ho demanin a l'Ajuntament que segur que els facilita.

No em vinguis ara amb que els d'elCugatenc es van connectar al Mesón durant la retransmissió de la Diada Castellera perquè l'Ajuntament no els va oferir res millor. Si total ni ho van poder fer! Culpa seva segur. Ara voldràs que Smart City signifiqui que tinguem una ciutat tecnològica. Ara no em vinguis amb que he dit això abans, perquè no ho he dit! A més, l'únic wifi al carrer que funciona bé és aquell dels quatre perroflautes del Guifi. Que què és Guifi? Però a quin segle vius? O és que sols tens temps per vendre pa?!

El Guifi és una xarxa xarxa d'antenes repetidores de wifi que dóna senyal a pobles sencers. Sona molt bé però és absolutament obert perquè ho porten quatre comunistes mal comptats. Ara, estan donant senyal a mitja Catalunya. Menys mal que a Sant Cugat encara tenim una mica de seny i respectem el lliure mercat.

Sí, ara t'agradaria que a Sant Cugat arribés el Guifi? Però si tots els smartphones tenen accés a la xarxa. No em vinguis ara amb que Sant Cugat no té 4G. Hi ha zones que sí. De rebot de Barcelona? Va dona! El que passa és que s'ha d'acabar d'ajustar la tecnologia perquè no falli. Ja sé que no sóc enginyer però tu ets panadera, tampoc pots donar-me lliçons de tecnologia.

Bé, cobra't que em poses malalt. Parlar amb una panadera de ciutats intel·ligents, quines ocurrències... Escolta, t'ho cobres de la Visa perquè entre els pastissos, el pa... A veure, el pin... Què passa? No em deixa? Què diu el trasto aquest? “S'ha perdut la senyal 3G”

Notícies relacionades