El silenci estratègic de l'Ajuntament sobre Valoriza

L'acomiadament de Javier Córdoba va ser l'espurna que encengué el conflicte entre els treballadors, Valoriza i l'Ajuntament en el mes de juny. Es tracta d'un enfrontament que coincidia amb l'arrencada de la web d'elCugatenc i que el meu company Miquel Margalef va seguir amb diferents articles. Ben aviat es va evidenciar que el cas de Córdoba era solament la punta de l'iceberg ja que l'empresa encarregada de la recollida de residus i de la neteja de la ciutat no complia el conveni. El comitè d'empresa va començar les negociacions i, quan alguns ja donaven la vaga per convocada, es va arribar a un acord.

Ara ens toca parlar d'una possible nova vaga indefinida perquè on adés dèiem acord, ara ens toca dir incompliment. Si els treballadors van decidir continuar treballant era perquè l'equip de govern s'havia compromès a instar a l'empresa a contractar 15 persones i a readmetre els acomiadats sense motiu. Esta setmana, però, hem publicat una notícia de seguiment on s'explica que l'acord no s'ha complit i, per tant, tot continua com abans del mes de juny.

És la versió dels treballadors ja que Cristina Paraira com a encarregada política de serveis urbans no ha atès este diari per a donar la versió de l'equip de govern. Tampoc ho va fer per a explicar l'acord que posa punt i final al conflicte de Clece iniciat per les rotacions dels llocs de treball. És preocupant el silenci tot i que probablement respon a una estratègia política.

Òbviament, l'equip de govern no vol trobar-se un nou problema com el de Valoriza sobre la taula i menys encara si, com diuen els treballadors, han incomplit l'acord. El silenci és, per tant, una bona arma. Si l'Ajuntament no diu res, és més complicat que els mitjans ens assabentem. Si arribem a publicar, com és el cas, ens faltarà una part. L'únic marge que tenim els periodistes és esperar que la notícia es reproduïsca en diferents publicacions i tinga la suficient incidència com per a acabar forçant noves negociacions.

Està clar que este és un paper purament ideològic d'un mitjà de comunicació. Aprofite per dir que cap publicació queda al marge de la ideologia. Part de la nostra responsabilitat com a informadors és interferir en les situacions de conflicte per a informar i per a afavorir que arribe una solució. De fet, ara per ara potser està a punt d'arribar un nou acord que diluïsca la vaga. De moment, solament tenim l'inici d'un nou pols.

Notícies relacionades