#PressingDimitri

S'ha acabat el cicle polític i es queda en l'aire què farà Dimitri Defranc després que la CUP-PC li demanara el retorn de l'acta de regidor per haver incomplit, diuen, els acords presos en el marc del grup municipal, de treball conjunt i cohesió interna. Defranc havia de ser un més, tot i ser de Procés Constituent, en un grup clarament protagonitzat per la CUP. Els seus companys de grup municipal diuen que no ha estat així –l'únic exemple públic és quan va votar contràriament a la resta en el cas de Cal Castillo– i per això li demanen la dimissió, tant la CUP com Procés. Fins ací, tot en ordre.

Defranc es va sentir atacat i va decidir deixar el partit però encara no ha dit res de què farà amb l'acta de regidor. És, indubtablement, un tema que desperta interès. Només cal veure l'enquesta que tenim activa en aquest diari. Més de 700 vots i dies i dies de ser el contingut més visitat. Tan boom que vam arribar a pensar que s'havia manipulat informàticament quan van començar a votar en massa els defensors de Defranc. Després vam comprovar amb l'informàtic que els vots rebuts eren correctes.

Mentre Defranc s'ho pensa, Procés Constituent i la CUP han tret comunicats, per separat i junts. Uns textos que no aporten més que el que ja sabíem ja que segurament ara la pilota està en la teulada contrària. Arguments que es reiteren i que no semblen més que una pressió per a què el regidor en qüestió deixe el càrrec. Un #PressingDimitri que ha arribat als mitjans però amb absència d'aprofundiment: la CUP diu, Procés diu...

I tots plegats, polítics, activistes i periodistes, hem d'entendre una cosa: No és fàcil ni la decisió ni la situació a la qual s'ha abocat Defranc. Amb més o menys raons per a fer-ho, s'ha vist davant d'una decisió complexa: O et quedes fora del grup o te'n vas. Segur que té moltes coses a valorar i pensar. Ell havia previst quatre anys de representació pública i això ho canvia tot. El seu silenci momentani s'ha d'entendre i probablement la pressió no ajude.

És molt diferent a la decisió de Bruno de Salvador de deixar el PP i passar a ser regidor no adscrit durant el mandat passat. Per a l'expopular el partit havia traït els seus ideals pel que fa a l'avortament i això el va portar a deixar el grup municipal. Ningú li va dir, ho va fer ell després d'una reflexió interna.

Informativament l'arribada d'agost és letal. Menys periodistes, polítics de vacances i un tema complicat. Una realitat que dificulta un seguiment no hiperventilat del cas. A l'espera estem, d'entrevistes, reflexions i més temes de debat. Un assumpte que s'haurà de solucionar abans del Ple de setembre però que sembla que amb l'agost s'ha aturat irremeiablement. Tindrà suficient temps Defranc per a decidir-se?

Notícies relacionades