Ple(na campanya)

A ningú s'escapa que la política fa estranys companys de llit. Els artefactes de Junts pel Sí i de Catalunya sí que es pot, els posicionaments a favor o en contra de la independència, polítiques redistributives o altres afers ideològics són centrals en campanya. Això es veurà al Ple de dilluns amb una mena de pacte de no agressió per evitar desestabilitzar pactes a nivell local i centrar el debat polític en el 27S.

Tindrem diferents moviments referents a allò que a l'ordre del dia s'anomena despatx d'ofici on destaquen canvis als càrrecs de confiança i al personal directiu. Un moviment il·lustratiu en tant que a inicis de la legislatura es va vendre la reducció de càrrecs de confiança com un mèrit.

Si bé, la part que ens determina que aquest Ple està marcat per les eleccions del 27S és la clarament ideològica, la de les mocions. Per començar tindrem tres grans mocions institucionals: una solució per la Riera Saladrigues impulsada inicialment per ICV-EUiA i CUP-PC, el suport als refugiats que inicialment no incloïa C's i PP i la constitució d'un grup de treball sobre els clubs de cànnabis a la ciutat impulsada per C's.

Pel que fa a les mocions, hi ha quatre conjuntes. PSC i ERC-MES presenten una perquè la missa de Festa Major deixe d'estar considerada acte oficial (inicialment impulsada pel PSC). ERC-MES i CiU presenten una moció sobre un Pla d'Estratègies Urbanes al barri del Monestir (inicialment impulsada per ERC-MES). PSC, CiU i ERC-MES presenten una d'ajut al comerç tradicional. ERC-MES i CUP-PC una de suport al Correllengua.

Les mocions més bel·ligerants fan referència l'adjudicació a Teyco de Promusa el 2009. S'aprovarà segur una comissió informativa però C's i CUP-PC demanen mes. Els primers volen una comissió d'investigació per esclarir la contractació pública des de l'any 2000 i els segons demanen una altra comissió informativa sobre el cas Petrum. Tot molt vinculat però amb matisos.

 

Per tant, fent un cop d'ull ràpid a l'ordre del dia del Ple, no ens esperen grans discussions, més bé consensos. En campanya s'ha de destacar la campanya i això redueix la confrontació al Ple. Això es veu clarament en les propostes d'ERC-MES, molt menys bel·ligerants que en plens anteriors ja que comparteixen aventura amb gran part de l'equip de govern (no ens oblidem de les dues regidores d'Unió que queden al marge de Junts pel Sí).

Això no significa que no puguem trobar algun moment animat en el debat de mocions com segur ho és la missa tot i que partim de posicionaments clars. El mateix es pot preveure de l'única moció d'un únic grup municipal al marge de l'adjudicació a Teyco, la que presenta el PP per augmentar el pressupost destinat a polítiques socials.

Notícies relacionades