Pacte per la Nit, un altre cop

Cristina Paraira, Ple del mes de juliol: “El nostre compromís expressat va ser convocar-lo [el Pacte per la Nit] al setembre però si tots estan d’acord jo els convoco la setmana que ve o aquesta mateixa setmana, no tinc cap problema”. Literal de l'acta.

Cristina Paraira, roda de premsa prèvia al Ple de febrer: “La reunió del Pacte per la Nit ja està convocada per al 24 de febrer a les set de la tarda”.

Malgrat haver passat més de mig any entre les frases, totes dues són resposta a mocions d'ERC-MES. La primera, era un compromís que va fer que Pere Soler, regidor del PSC, tombara la proposta dels republicans. Els socialistes ho explicaven en un comunicat: “S’ha abstingut perquè hi ha el compromís de l’equip de govern de reobrir les negociacions amb l’oposició i les entitats que participen al pacte i buscar el consens més ampli possible per arribar a una solució pactada que resolgui el problema”.

La segona, és la convocatòria ja feta tot i que uns quants mesos més enllà de setembre i de “la setmana que ve”. És el preludi a un debat que serà un déjà vu. Dilluns ERC-MES torna a portar a sessió plenària el Pacte per la Nit. Ho fa en termes molt semblants als de juliol. A la pràctica: aplicar el Pacte per la Nit deixant sense validesa els decrets contradictoris –origen de tot el debat–, convocar una reunió per tractar-lo i aprovar abans de la temporada d'estiu –al juliol era abans de la temporada d'hivern– una ordenança de terrasses.

De nou, Paraira avança que que Convergència votarà en contra d'aplicar el Pacte per la Nit i deixar sense efecte els decrets. Ho diu en base a problemes legals fent referència a al mapa de sorolls, entre d'altres. Sí diu, però, que l'ordenança de terrasses espera poder portar-la a serveis jurídics al març perquè la revisen abans d'aprovar-la.

En fi, que amb la participació en marxa de nou, el debat sobre el Pacte per la Nit de febrer aspira a ser una còpia del de juliol però amb set mesos de diferència. Pilota endavant i a veure si al setembre vinent tenim Pacte per la Nit o nova moció.

 

Notícies relacionades