Millorant la millora del Pla de Millora de La Floresta millorada

El barri de La Floresta va estar marcat durant el passat mandat per l'anomenat Pla de Millora. Va ser un projecte camaleònic que va haver de canviar de color fins que es va generar un consens. El primer Pla Antipols i Antifang era poca cosa per als florestans i això va provocar una dinàmica de denúncia i proposició que va desembocar en un ampli procés participatiu.

Fins que es va arribar a l'acord, el Consell de Barri de La Floresta va viure situacions tenses. Els polítics de l'anterior govern acudien a rebre les queixes directes dels veïns, bescollades metafòriques que van acabar traduint-se en una derrota de CiU en les eleccions municipals. Després del foc ve la cendra. Ara la CUP-PC capitaneja el districte.

La Floresta ja viu les conseqüències del procés participatiu. Rogasa, una empresa amb un historial tèrbol i que, a més, figura com a possible involucrada en el cas del 3%, pavimenta el barri. Hi ha una comissió de seguiment que vetlla pel compliment dels paràmetres acordats amb els veïns en el marc del Consell de Barri.

El nou mandat arrenca un procés participatiu que agrupa el que el tinent d'Alcalde d'Urbanisme durant els darrers quatre anys, Pere Casajoana, va batejar com a Millora del Pla de Millora i la segona fase del projecte amb efecte sobre places, dreceres i escales. Hui mateix se celebra la segona reunió després d'una presentació on es van explicar les línies principals de l'actuació.

Amb la visita de les places Pere Planas, del Centre i Pont del Diari s'engega una participació ciutadana marcada per un element que no teníem el mandat passat: la presidència del Consell de Barri recau sobre Ramon Piqué, regidor de la CUP-PC, mentre que el Comissionat de Participació està capitanejat per Joan Puigdomènech, de CDC.

Cal estar atents a com es desenvolupen les converses amb els veïns i si acaben aportant punts concrets en l'arranjament dels espais. Això significarà una millora de la Millora del Pla de Millora a una Floresta molt millorada respecte als Consells de Barri semibèl·lics de fa uns mesos.

Amb tanta “millora” hi ha per perdre's però tant de bo una paraula tan ben sonant porte lligat el seu significat més pur. La Floresta ha obert una reivindicació d'incidència veïnal en els assumptes públics que es pot estendre a tot Sant Cugat. Escoltem-los i aprenem.

Notícies relacionades