Una crida als representats dels Consells de Barri

El Ple municipal de novembre va aprovar de forma definitiva les representacions de cada Consell de Barri. Tots els partits amb regidors estan a tots els districtes llevat, pel que he pogut veure, del PP a La Floresta, justament el barri més interessant en quant a participació ciutadana ja que és l'únic amb més representants d'entitats que de partits.

Encara hem d'esperar unes setmanes a la constitució prevista per a abans de final d'any. És el moment de fer una crida a tots els representants: és hora que vos cregueu la participació. La gent que acudeix als Consells de Barri inverteix part del seu temps lliure en la participació política com a ciutadà. El mínim respecte per a aquestos ciutadans és escoltar-los i conèixer les problemàtiques que plantegen.

Allò que diu un Consell de Barri no és vinculant però si volem convertir-los en un espai de debat útil, no ens podem permetre utilitzar-los com un ring polític versus ciutadà contra l'equip de govern ni en un espai on es parla molt per a res. Una bona mostra del canvi va ser La Floresta el mandat passat. El mateix districte i ara també el Centre-Est, amb el seu Pla de Millora del Barri del Monestir, tenen la possibilitat de demostrar que la participació ciutadana és útil.

Solament així podrem parlar de transparència i democràcia sense autoenganyar-nos. Fins i tot, fer que els Consells de Barri siguen útils és l'única oportunitat per revitalitzar aquells que semblen morts. Si no ho aprofitem, l'esforç de polítics i ciutadans per trobar-se cada tres mesos serà inútil.

Notícies relacionades