Jordi Pascual

Entendre l'EMD i actuar en conseqüència

Els tres partits d’esquerres estan farts de l’actitud de l’únic càrrec electe de la Junta de Veïns, per deixadesa de funcions, per problemes estancats, per notar-se cada vegada més que el govern se sustenta gràcies als seus companys... Hi ha matisos i coses internes que difícilment un periodista pot acabar esbrinant però al fons d’aquesta mirada hi ha un cúmul de desencisos que, arribats a l’extrem, han acabat portant l’oposició d’esquerres a demanar la dimissió.

El retorn de la Festa Major

La Festa Major d’enguany arriba, irremeiablement, marcada per les restriccions com els aforaments limitats, el públic assegut i l’adaptació d’actes com el seguici, i, malgrat això, és una il·lusió compartida.

El periodisme local i els conflictes

Els mitjans no són ferramentes neutres. Amb la selecció dels temes, la priorització i l’enfocament dibuixen un discurs concret, que no necessàriament és únic perquè, dins d’unes grans línies generals, un diari, ràdio o televisió pot acollir tantes mirades com firmes té. 

La mobilitat des de punts de vista diversos

Els espais de participació d’elCugatenc, l’assemblea anual i la comissió de gestió, sempre demanen que el diari no perda la seua voluntat de fer articles a fons, amb mirades diferents, amb importància del context i amb la voluntat d’explicar els matisos i dificultats que tenen alguns dels temes d’actualitat –o no d’actualitat– que afecten la ciutat. La resposta a aquesta petició ha res la forma de FOCUS, una nova secció que intentarem fer un cop al mes aproximadament.

8M: focus més enllà dels consensos

El dibuix de la cara d’una dona amb els ulls tancats i la boca oberta, simulació gràfica d’un orgasme, i el lema Construïm les nostres sexualitats acompanyat d’un seguit de paraules eloqüents per a esta temàtica: consentiment, plaer, desig, confiança, límits i autoprotecció.

Pàgines