Francesc Carol

Fins aviat

Aquest és el meu darrer article a elCugatenc. Després de les eleccions de 26 de maig, he tingut l'honor i la sort de sortir elegit com a regidor per ERC-MES. Des del pròxim 15 de juny tindré l'orgull de servir Sant Cugat com a regidor d'aquesta ciutat. Una feina que no és nova per mi però que igualment agafo amb la mateixa il·lusió del primer dia. Cap càrrec polític és comparable a la meva manera de veure les coses, al de servir directament a la ciutat on vius.

Va per tu, Raül

Que la política és a vegades molt bruta és una cosa que no ens pot agafar per sorpresa. Però fins i tot així hi ha línies vermelles que no es poden creuar. I una d'elles és l'escarni cap al patiment personal i familiar d'un rival polític.

Aquesta jornada electoral ens ha dut una imatge dantesca i increïble, com és el fet que Javier Ortega Smith, secretari d'organització de Vox i advocat de l'acusació particular en el judici del Procés, hagi decidit venir a votar a Sant Cugat.

Sant Cugat, animalista

Que el moviment animalista cada cop té més força és una realitat més que evident. Les perspectives de vot de PACMA en les eleccions vinents generals els auguren algun diputat, cosa que és tot un mèrit per a un partit petit i sense mitjans, en el sistema de circumscripció electoral que tenim.

Molt de teatre

Aquest mes de març ha sigut el Dia Internacional del Teatre. Una efemèride important a la nostra ciutat, si tenim en compte la gran quantitat de companyies "amateurs" que hi ha a Sant Cugat. De fet l'any passat es va marcar una gran fita com va ser reunir a totes les companyies per interpretar junts una mateixa obra, en aquest cas una obra de teatre de l'autor santcugatenc Víctor Aleixandre sobre el centenari de l'arribada del tren a la nostra ciutat: La vida en un tren.

Un dret fonamental

Aquest dissabte els catalans hem marcat una altra fita en el camí cap a la República. Centenars d'autobusos, desenes de trens i milers de cotxes particulars, han sortit de Catalunya per a portar a desenes de milers de catalans a Madrid. Amb un únic propòsit; reclamar al ben mig del cor de la capital d'Espanya el nostre dret a decidir.

Raül

Aquests dies estem assistint a una de les situacions més vergonyoses de la història de la nostra democràcia. Parlo del judici als nostres polítics per haver impulsat un referèndum i demanar el dret, internacionalment reconegut, a l'autodeterminació. Homes i dones que estan sent sotmesos a un judici esperpèntic només pel fet de voler respectar la voluntat popular sorgida d'un referèndum.

Taxis i vtc

Aquests dies hem viscut una de les vagues més contundents dels darrers temps. Els taxistes de Barcelona i tota l'Àrea Metropolitana (incloent-hi Sant Cugat) s'han manifestat i tallat el transit durant dies com a protesta per la legislació sobre els VTC. Al cap de poc la vaga ha sigut secundada pels taxistes de Madrid per la mateixa raó, col·lapsant les dues ciutats de manera contundent.

El nostre Monestir

Que el nostre Monestir és una joia, no cal dir-ho. I que enlluerna a tots els visitants de la nostra ciutat és més que evident. Parlem d'un dels pocs Monestirs urbans de Catalunya i un complex arquitectònic com hi ha pocs, on podem gaudir d'un magnífic (i ben restaurat) Palau Abacial i un dels pocs claustres de dos pisos. A més a més al seu interior amaga alguna joia com una basílica Paleocristiana al ben mig del jardí del Claustre.

No només són acudits

Aquest nadal, una coneguda marca d'embotits ha fet un anunci on, de manera molt enginyosa, reivindica el dret a fer tota mena d'acudits. De fet reclama el fet que avui en dia poder fer un acudit sembla un luxe que s'acaba pagant d'alguna manera.

Suposo que per un cantó la intenció de l’anunci és reivindicar la llibertat d'expressió davant casos increïbles com la denuncia cap a l'humorista Dani Mateo, per mocar-se amb la bandera d'Espanya en un gag de televisió. En aquest cas es tracta d'una reivindicació que molts podem compartir.

És cosa nostra, homes

El terrible assassinat de la Laura Luelmo ha trasbalsat, i amb raó, les nostres consciències d'ençà que vàrem ser coneixedors del fet i dels detalls que l’acompanyen. Moltes són les veus que demanen l’enduriment de les penes per actes com aquests i més contundència en les mesures dissuasives.

Pàgines