Parlant la gent s’entén

Darrerament no és un secret que vivim a una societat encorsetada per allò que és i no és políticament correcte, és a dir, el que es pot dit i el que no deu dir-se. No em malinterpretin, aquest fenomen succeeix, gràcies a Déu, per traslladar el respecte al debat públic, el que està molt bé. Així, aconseguim dignificar el tracte a les minories, a les dones, a la immigració o a altres religions, per posar un parell d’exemples.

No obstant, tota la bondat que ens ha portat la correcció política està en risc, no per res més que entendre malament què significa el terme. Correcció política és, al cap i a la fi, respecte, no censura i, desafortunadament, en un món de xarxes i tertúlies exaltades, el segon s’imposa al primer.

Però fem un pas més enllà. La incorrecta correcció política no només esterilitza el debat públic, sinó que, a més, dóna ales als populistes, demagogs i altres animals fantàstics, que diuen combatre-la, quan la seva ofensiva, en realitat, es dirigeix contra tot un sistema, amb el risc substancial que això comporta.

En dues paraules, creu la que escriu, que la correcció política no és deixar de parlar, sinó començar a parlar bé.

Elvira Perelló, afiliada de Noves Generacions de Sant Cugat

Notícies relacionades