Elvira Perelló

Regidors de Pimpinela

Per a bé o per a mal, les xarxes socials han envaït la nostra vida i, més encara, la nostra política. Ara les revolucions i els enfrontaments es juguen a la sorra de Twitter. Inclús els mitjans de comunicació es fan ressò del que es diu a les piulades, del que es declara o s’increpa, i això no és necessàriament dolent.  Ara bé, Twitter entranya dos riscos que exposaré a continuació.

Revolució de les noves tecnologies: ajuda o dependència?

Estem sent absorbits pels avenços tecnològics o són realment necessaris?

Recentment vaig llegir un article que tractava sobre la quantitat de separacions sentimentals que s'estan produint per culpa de determinades tecnologies, per exemple Facebook, WhatsApp ... La xifra indica que més de 28 milions de parelles trenquen a l'any per culpa de Facebook o WhatsApp.

Parlant la gent s’entén

Darrerament no és un secret que vivim a una societat encorsetada per allò que és i no és políticament correcte, és a dir, el que es pot dit i el que no deu dir-se. No em malinterpretin, aquest fenomen succeeix, gràcies a Déu, per traslladar el respecte al debat públic, el que està molt bé. Així, aconseguim dignificar el tracte a les minories, a les dones, a la immigració o a altres religions, per posar un parell d’exemples.

Taula per a tres?

No fa gaire, vaig tenir l’oportunitat de fer una escapada a la costa, que, en hivern, adquireix un caràcter especial. He de dir que jugo amb certa trampa ja que no me’n vaig anar, precisament, a un poblet recòndit, sinó, més bé, a un dels enclavaments de moda dels darrers temps. Passejant pel centre, em va cridar l’atenció un restaurant. Era petit, recollit, i de temàtica americana. Semblava que, d’un moment a un altre, anés a sortir Elvis d’allà.

Hem perdut el nord?

La setmana passada em van convidar a un tast de xampany, caviar iranià, foie, pernil ibèric i trufes blanques.

Un cop allí ens van contar que la peça de pernil costava 3.600 euros. Porcs criats amb bellotes d’alzines mil·lenàries i fins i tot els posen música clàssica perquè no s’estressin.

Subscribe to Elvira Perelló