Trobada d’amics

Des de fa uns  anys, el segon dissabte de cada mes els gossos del Cau reben una visita molt especial dels nois i noies de la Institució Guru. Voluntaris i usuaris fan una trobada en el refugi per realitzar tota una sèrie d’activitats. Els nois de la Institució treuen de passeig els gossos i durant 45 minuts gaudeixen tots plegats d’una bona passejada. És una bona manera de fer esport a l’aire lliure.

Cada usuari porta un gos assignat prèviament pels voluntaris del Cau. Després tenen cura del benestar del seu gos i es fan  responsables d’ell, tant en el passeig com quan arriba al cau ja que cal assegurar-se que tingui el seu pàdoc amb suficient aigua i menjar. També  s’encarreguen de les tasques de neteja. A més, cada noi i noia raspalla el seu gos. Son uns moments molt especials i molt importants per a crear un bon vincle entre ells.

Els objectius d’aquestes trobades mensuals son bàsicament potenciar l’exercici físic, treballar la capacitat empàtica i l’autodeterminació, ampliar la xarxa social i potenciar el compromís i la responsabilitat dels nois i noies. D’altra banda s’afavoreix la socialització i un bon passeig dels gossos d’El Cau. Però per damunt de tot hi ha un objectiu molt més important que tots aquests i que tots hauríem d’assolir, que és passar una bona estona amb uns bons amics.

Avui aprofito per parlar-vos de dos dels nostres Amics peluts, protagonistes d’aquesta activitat i d’altres activitats amb esplais i instituts però alhora invisibles pels adoptants, ja que tots dos porten anys en el refugi

El primer que us volia presenta es el James: És un mascle mestís que va néixer el 1/01/07, és un gos una mica tímid al principi però poc a poc va guanyant confiança, de fet amb R... un dels nois de la institució, primer anava una mica cohibit però poc a poc la paciència i l’harmonia que es va creà entre ells dos els ha convertit en dos bons companys de passeig. És sociable tant amb mascles com amb femelles i participa activament en totes les activitats que fem. Té varis nens que li fan de padrí i l’estant ajudant molt a superar aquesta timidesa.

L’altra és la Tina, va néixer el 2007. Quan va arribar al Cau era una gossa amb molta energia i bastant de caràcter, sobretot de cara a les altres gosses, però el bon tracte i els anys l’han convertit en un encant de gossa d’ulls grocs. Continua tenint energia i gaudint com una boja dels passejos. Porta molts anys en el refugi, de fet masses.

Si voleu adoptar o simplement conèixer-nos podeu posar-vos en contacte enviant un  correu a: info@cauamic.cat

Per: Sam

Notícies relacionades