Cases d’acollida

En el Cau Amic, com en moltes protectores, una de les tasques més importants que realitzen els voluntaris es la de fer de casa d'acollida. Consisteix en tenir un gos/gat a casa durant el període de temps que necessita per refer-se de la seva malaltia o problemes de conducta . Els motius per portar un animal d'acollida poden ser molt diferents, post operatoris, alguna malaltia que requereixi atencions especials, a vegades el zel  de les gosses que pot provocar alguna baralla en el refugi o també per problemes de comportament (pors, agressivitat, etc)

En el cas dels gats, per motius econòmics (ja que el terreny ja el tenim) el Cau no te refugi per a ells i tots els que rescatem (que no  son pocs) estan en cases i això fa que sigui molt difícil de coordinar tot plegat. I que també estiguem buscant contínuament cases d’acollida.

Durant  el temps  que està acollit l’animal continua estant en adopció i en qualsevol moment pot sortir una família interessada en ell. Aquest és un moment molt difícil ple de sentiments oposats. El fet de saber que serà feliç i estimat per una bona família fa que et sentis be però sempre costa veure’ls marxar tot i saber que aviat hi haurà un altre que necessitarà atenció  i que la família acollidora pot  ajudar-lo, és una de les experiències mes enriquidores que hi ha.

Moltes vegades la família acollidora acaba enamorant-se del pelut i això fa que finalment decideixi quedar-se amb ell. Perdent així una casa d’acollida però alhora guanyant una meravellosa adopció.

Avui us parlaré de dos casos que tenim en cases d’acollida:

La Fosca

Va néixer el novembre del 2014. És l’últim cadellet que queda per donar en adopció d’una camada que es va rescatar enmig del bosc ara fa 1 any. Es una gossa molt afectuosa i juganera. Es porta be amb tots els gossos, però te un  problema de conducta: te pànic als desconeguts. Quan veu una persona que no coneix es reactiva, es posa a bordar-li i la excitació la sobrepassa. En la casa d’acollida es porta molt be amb tothom tan amb els altres gossos com amb les persones i cada dia està millorant però la seva actitud complica molt les adopcions. Es busca a una família que l’adopti i que tingui la suficient paciència per poder ajudar-la.

La Txeru

Es una Pòinter Alemany de pèl curt. Es un encant de gossa però les seves pors i la desesperació pel menjar van fer que en el Cau s’engreixés molt i posés en perill la seva salut. Estem buscant adopció o casa d’acollida ja que, de moment, no es al Cau però aviat haurà de torna-hi. Es porta molt be tant amb gossos com amb persones i ja comença a tenir ganes de jugar.

En tots els casos d’acolliment les despeses tant de veterinaris com de educadors i pinsos especials, com el de la Txeru, van a càrrec de la protectora.

Si algú s’anima a acollir algun pelut es pot posar en contacte amb: info@cauamic.cat o Francesc 646135025

Per Sam

Notícies relacionades