elCugatenc aconsegueix gairebé 6.000 usuaris únics i més de 13.000 pàgines vistes al maig

Ha estat el millor mes pel que fa a audiència des que el 12 de juny del 2015 elCugatenc va estrenar la seva web. Durant el maig, 5.924 usuaris (únics) han visitat la web del diari, el que suposen 13.758 pàgines vistes. Són les dades que es desprenen de la monitorització feta pel Google Analytics i que situen el periodisme pausat i en profunditat d’elCugatenc en un 5,8% dels usuaris rebuts pel TOT Sant Cugat –on també compten els accessos a la web per a la secció de classificats i no només per informació– i en un 11,5% dels de Cugat.cat, segons dades de l’OJD Interactiva del mateix mes.

A més, s’ha aconseguit un temps mitjà de lectura d’un minut i mig per sessió i de dos i mig per pàgina vista amb articles i entrevistes que superen els vuit minuts. Això situa elCugatenc com el mitjà lider de la ciutat pel que fa a temps de lectura amb més de mig minut d’avantatge respecte a la resta, a excepció del temps mitjà de les sessions de Cugat.cat que és gairebé idèntic al d’elCugatenc. Així mateix, els usuaris visiten de mitjana 1,59 pàgines de la web cada cop que accedeixen, en la línia de la resta de mitjans digitals de la ciutat.

Entre els articles més llegits hi ha reportatges i entrevistes, principalment, i també l’estrena de la secció Resistents a càrrec del periodista florestà Dionisio Giménez. Els cinc continguts més llegits del mes han estat: Els anys en què la masia de Torreblanca va ser la gran escletxa, José Antonio Morán: “Amb Delphi hem perdut tot el que havíem guanyat durant 40 anys de sindicalisme”, I si no hi és quan torno?, Steve de Swardt: “Si Déu existeix és la guitarra” i María Jesús Izquierdo: “Les dones som producte del patriarcat, l'encarnem”. Just al darrere es troba la contracrònica del darrer Ple (Un assessor per a en Pere) i l’estrena de les entrevistes mensuals que fa Aina Serra, amb Narcís Sánchez: “Economia solidària és antònim de capitalisme”.

El maig ha estat un mes complicat per al diari des de la perspectiva organitzacional. La marxa de Miquel Margalef de la redacció i l’incompliment dels objectius marcats durnat els mesos anteriors va forçar una assemblea a principis de mes per determinar quin era el futur del projecte. Organitzats en comissions de treball, diversos voluntaris s’han ajuntat per garantir la continuïtat de diari. Tot i l’impàs, no s’ha alterat el ritme de publicació d’articles, superant fins i tot lleugerament el nombre de l’abril, i amb una traducció d’audiència molt positiva que suposa un salt dins de la lògica ascendent que ha mantingut el diari des del seu naixement.

Amb aquestes xifres, només ens cal agrair la tasca feta per tots els voluntaris que s’han preocupat d’alguna manera per elCugatenc i als gairebé 6.000 usuaris que han accedit a llegir alguns dels nostres continguts durant el maig. Si no canvia la tendència, el juny serà un nou èxit d’audiència. Actualment desenvolupem una feina molt interna que ha de permetre començar a concretar accions de cara al futur per poder garantir la continuïtat del projecte. N’informarem tant bon punt puguem explicar novetats.

Notícies relacionades