Central de dades amb Xavier Boix

Quins mitjans hem de llegir

No patiu que no us diré quins mitjans heu de llegir o no. Només vull fer una reflexió sobre els mitjans que hi ha al panorama informatiu i que, malauradament, moltes vegades no sabem ni que existeixen amb el que no podem ni tant sols donar-los una oportunitat per satisfer les nostres necessitats. Perquè us heu preguntat alguna vegada quin és el motiu pel qual llegiu un mitjà o un altre? Majoritàriament penso que sí.

Sant Cugat viu de la construcció

Si la darrera "central de dades" que vaig escriure volia explicar el que gasta Sant Cugat en l'estructura de personal i, concretament, en la política i ho feia contextualitzant respecte a ciutats de les mateixes dimensions, avui vull fer-ho respecte els ingressos.

Sant Cugat, la ciutat que més gasta en polítics

Com a segona part de l’article de fa quinze dies sobre el que ens costa l’estructura política de l’Ajuntament de Sant Cugat i també sobre l’estructura de la plantilla del personal de l’ajuntament, m’he plantejat contextualitzar les dades per ajudar a entendre l’abast de la situació del nostre Ajuntament.

Qui i a qui es vota a Sant Cugat

S’han fet ja força anàlisis dels resultats a Sant Cugat en les eleccions del 21D. El meu objectiu amb aquest article és aprofundir en qui vota més o menys i a qui es vota en cada districte i, sobretot, a cada secció censal –a cada barri– perquè els resultats també van per barri...

Qui piula a Sant Cugat?

M’he imposat fer seguiment de qui són influencers a Sant Cugat. Com sabeu, d’un temps ençà, ser present a les diverses xarxes socials comporta diferents conseqüències. Entre d’elles estar al cas del que es cou al núvol, que no sempre equival al que passa a la realitat, estar en el focus del públic o, i aquest és l’objecte d’aquest article, tenir (certa) influència en l’opinió o consciència pública.

Un terç de les inversions de Sant Cugat va a parar a expropiacions

En els darrers cinc anys l’Ajuntament de Sant Cugat ha dedicat una tercera part de les inversions al pagament d’expropiacions urbanístiques. En l’anàlisi de l’execució pressupostària 2012 – 2016 podem constatar que en aquest període, dels més de 100 milions d’euros invertits per a la ciutat, al voltant de 30 milions s’han adjudicat a aquesta finalitat.

Cada any ens gastem 40 euros en els arbres i parcs

És habitual escoltar als representants polítics de Sant Cugat parlar de les condicions de vida que tenim els que hi vivim. Un dels elements més valorats en totes les consultes que es fan a la ciutadania és sense dubte els espais verds urbans dels que podem gaudir. Els parcs construïts en els darrers temps han aportat a la nostra vida més espais d'esbarjo a prop de casa.

Pàgines

Subscribe to Central de dades amb Xavier Boix