Central de dades amb Xavier Boix

És Sant Cugat una ciutat segura?

En els darrers mesos, com sempre que s’acosten les eleccions, sobretot municipals, el tema de la seguretat ciutadana és un dels assumptes de debat prioritari. Però cal fugir, almenys jo ho intentaré en aquest article, del que és la percepció de seguretat, que és el que podem extreure de les enquestes ciutadanes del que són els fets delinqüencials de forma objectiva.

Cal una EMD a la Floresta?

Permeteu-me que aquesta vegada no tiri tant de dades i que m’infiltri en el debat que cada cop agafa més embranzida al respecte de la necessitat que la Floresta es constitueixi en EMD. Començo per dir que així com he dedicat uns quants anys de la meva vida a conèixer aquest barri i participar dels seus afers, ara porto una bona temporada desconnectat de la seva actualitat, que només segueixo pel que ens explica el Jordi Pascual en les seves cròniques d’elCugatenc o bé pels nombrosos escrits que es publiquen per part de veïns i veïnes d’aquest barri de Collserola.

Intentem entendre amb dades el que ha passat i ha de passar a Sant Cugat

Fa quinze dies, en el reportatge titulat Més de 30.000 persones tenen problemes per fer front al lloguer o a la hipoteca a Sant Cugat, el nostre company Jordi Pascual extreia dades molt interessants sobre la pobresa i l'accés a l'habitatge a Sant Cugat. Del Baròmetre Inclusiu del 2017 hem volgut extreure alguna dada més de relleu per tal de donar el màxim d'informació possible sobre l'estat en diferents àmbits de la inclusió social del nostre veïnat.

Una mirada a qui piula a o des de Sant Cugat

Un any després faig un repàs d’aquelles persones que des de diferents àmbits són presents a la xarxa social Twitter. El desembre de l’any passat vaig escriure sobre la qüestió i em semblava que fer-ne una actualització un any després tenia el seu què. Evidentment que ser més o menys visible a la xarxa de l’ocellet no implica que les teves opinions tinguin més o menys rellevància. El que em sembla obvi és que aquelles persones (o entitats) que et segueixen ho fan perquè allò que tu dius, comparteixes, etc.

El rebut de l’IBI és dels més alts de l’Estat

Segons el darrer informe del Consejo General de Economistas l’IBI s’ha convertit en el veritable salvavides dels ajuntaments. Ho hem comentat en alguna ocasió en el cas de Sant Cugat però amb les dades aportades en el nou estudi d’aquesta institució podem dir que el nostre municipi es troba en la part baixa del rànquing pel que fa al pes en el total d’impostos municipals i en la part alta quan parlem de recaptació total i ingressos per habitant.

Més de dos mil subvencions i cinc milions d’euros el 2017 a Sant Cugat

En la línia de posar negre sobre blanc les polítiques econòmiques de l’Ajuntament de Sant Cugat em disposo a parlar-vos avui de les subvencions lliurades per l’ajuntament durant l’any 2017. En primer lloc crida l’atenció la feinada que suposa aquesta tasca doncs 2.255 subvencions en un any surten a unes 42 a la setmana. També hem de tenir en compte que aquesta política de subvencions representa més de 5 milions d’euros, gairebé un 5% del total de pressupost de despeses de l’any.

No ve d’un PAM

Dijous passat el nostre company Jordi Pascual ens explicava, en la crònica del Ple de renúncia de la Mercè Conesa i de nomenament de la nova alcaldessa Carmela Fortuny, quines eren les claus del que falta de mandat del govern del PDECAT pel que resta de l’any. Es pot resumir, pel que a la gestió política local en “donar continuïtat al projecte de l’equip de govern” i en aquest sentit recordà els objectius del Pla d’Actuació Municipal (PAM).

Pàgines

Subscribe to Central de dades amb Xavier Boix