A propòsit de la matança a Niça

Fins on jo sé el terrorista implicat en l'horrible matança de gairebé un centenar de persones a la tranquil·la ciutat de Niça ha estat acusat tant de pertànyer al EI com d'actuar mogut per un brot psicòtic. No és la primera vegada que quan es cometen aquest tipus d'accions horribles es tracta de donar una resposta que ens tranquil·litzi confirmant-nos en que nosaltres som els bons i els terroristes els dolents, o malalts. Aquest és una anàlisi molt simple que res més serveix per asserenar el nostre ego. Les causes són molt complexes i inclou des de factors personals, socials, mundials, econòmics, etc.

El que sí que vull dir en aquest petit article és que si volem solucionar el problema hem d'atendre a les causes, no solament als símptomes. El mateix que en els problemes de salut mental, amb la medicació solucionem de moment els símptomes; ens prenem ansiolítics per tranquil·litzar-nos, antidepressius per animar-nos o antipsicòtics per mantenir la ment més ordenada. Però aquests tractaments no solucionen els problemes, els alleugen.

Si volem de veritat resoldre'ls hem d'anar a l'arrel, a les causes i clar aquí hi ha el més difícil, haurem de veure perquè la persona està trista, ansiosa, tan eufòrica, obsessionada, etc. i això comporta temps, professionalitat, art, dedicació, determinació, implicació, recursos, etc.

Quan volem resoldre els problemes com el que ens ocupa només amb accions policials anem malament i pitjor si com ha dit el president francès intensificant els bombardejos a Síria, l'Iraq i zones adjacents.

Sembla mentida que els que ens governen siguin de vegades tan miops, o potser és que serveixen a altres interessos, en el tema mèdic a les indústries farmacèutiques i en el de l'anomenat  terrorisme a la indústria militar, per cert dues de les més rendibles del planeta.

ASSADEGA’M

Associació per a la Superació de l’Ansietat i la Depressió

(Grups d’Ajuda Mútua)

 

assadegam@ansietat.org

Notícies relacionades