El Premi Ciutat és la continuïtat dels nostres somnis

Benvolguts lectors:

Per a mi és un plaer escriure avui aquest article.

Probablement molts de vosaltres esteu informats que el dilluns 14 de març es va fer l'entrega dels Premis Ciutat de Sant Cugat, 11a edició, patrocinat per l'Ajuntament, a l'Auditori i amb la participació de l'alcaldessa, Mercè Conesa.

En una gala que va ser molt prestigiosa, es va comptar amb l'actuació de la flautista Elisabet Franch, l'Orquestra Simfònica Acadèmica de Sant Cugat, el Cor juvenil i del Conservatori local. No sobra dir que vam gaudir d'un ambient únic, emotiu i de gran nivell artístic. Quinze entitats eren les finalistes i cinc els premis a donar per un jurat que havia de qualificar la tasca social i humanitària de cadascuna.

Reconec que una profunda emoció em va embargar quan l'entitat a la qual pertanyo i estimo va ser la primera premiada per la seva tasca. Saben vostès que em refereixo a Assadega'm (associació per a la superació de l'ansietat i la depressió, grup d'ajut mutu). 20 anys de recorregut i 20 anys de treball. Darrere d'ells, centenars de persones que havien passat per l'entitat i aconseguit una vida millor i altres que havien passat i continuat amb les seves vides. Tots lliures de l'ansietat. L'estatueta no era el símbol d'una etapa, sinó la continuïtat dels nostres somnis: ajudar qui pateix trastorns mentals i acabar amb el sofriment extern i intern dels nostres germans.

El nostre missatge és: No sou sols; no sou illes en aquesta societat; s'ha acabat sofrir; teniu un espai on sereu escoltats, acompanyats; on trobareu altres persones amb els vostres mateixos sentiments i experiències. No us tanqueu en vosaltres mateixos, ni en un espai tancat. Sortiu i lluiteu. Es pot.

A Assadega'm sempre trobareu un amic, un terapeuta, un taller, somriures i un muscle perquè el que necessiteu. Fora hi ha un món millor que t'espera, t'ho juro per experiència pròpia. Tu posa les ganes, nosaltres posarem la resta!

Marina Mochó, membre d'Assadega'm

Notícies relacionades