La depressió

Arran del presumpte assassinat i suïcidi del Mosso d’Esquadra de Sant Feliu, volem fer algunes consideracions. Sembla ser que havia demanat diverses baixes per malaltia. Sembla ser que la relació s’havia acabat i ell no ho acceptava.

A partir d’aquí, vull dir que segurament es tractava d’una persona gelosa, amb una gran dependència emocional i potser sexual d’aquesta dona. Ambdós eren joves, la dona amb una filla, o sigui, que tenien un gran avenir per davant. Quina llàstima. Quan s’ens fiquen al cap idees tant negatives només veiem la solució en acabar amb el que ens fa patir.

Aquest cas ens posa de relleu la importància de prevenir la depressió. No és fàcil però sí que és possible. La veritat és que no es fa prevenció a les empreses ni de l’ansietat ni la depressió. Sí que es fan cursets per prevenir accidents laborals o prevenir altres malalties en què s’inverteix molt. Però ja sabem que l’ansietat i la depressió constitueixen els mals del nostre temps i hem de posar més interès i més recursos per aquests temes. Abans d’arribar a aquestes situacions desesperades, es passa per un calvari, personal i familiar que hem de procurar reduir en el temps i en la intensitat.

Dintre de les mesures que podem prendre per fer prevenció a l’Associació aprenem a conèixer-nos millor, a tenir més empatia, a ser més assertius, a adquirir més habilitats socials, a meditar, a expressar les nostres emocions, a relacionar-nos amb els altres respectant els nostres desitjos, a escoltar activament als altres i a nosaltres mateixos, etc.

Des d'Assadega’m, Associació per a la Superació de l’Ansietat i la Depressió Grups d’ajuda Mútua, (www.ansietat.org) estem impulsant la creació de PREAD, una empresa per donar formació a les organitzacions per tal de prevenir, detectar i tractar aquestes malalties tan nefastes per tothom.

Antonio Fermoso Villalba, Vicepresident d’Assadega'm

Notícies relacionades