Assadega'm

La importància de gestionar-nos bé

Tinc 66 anys. Quan en tenia 20 vaig començar la carrera de ciències empresarials. Llavors recordo que teníem assignatures de gestió. Eren per aprendre a saber com prendre decisions de la manera més optima possible perquè l’empresa tingués més beneficis. Quin m’hauria de dir a mi que després de 20 anys tornaria a parlar de gestió però en lloc d’empreses, de persones o millor d’aspectes personals.

L'assertivitat

Avui vull parlar sobre una aptitud molt coneguda però poc practicada. Es tracta de l’assertivitat. La podem definir com la manera adequada de relacionar-nos amb el nostre entorn. Per exemple, l’altre dia vaig anar a una xerrada i una dona assistent va haver de sortir pel que fos diverses vegades de la sala.

La salut mental i l'humor

Aquest dissabte vàrem fer a Assadega’m un taller sobre la monologoteràpia. I us preguntareu, què és això? Doncs es tracta d’una nova teràpia que estem impulsant des de la nostra Associació.

L'acceptació

Des de fa anys que faig sessions d’autorealització. Aprenem moltes coses. Una d’elles és l’acceptació. Quan jo vaig començar a fer teràpies se’m va quedar una frase que sovint recordo: Les coses són com són no com jo voldria que fossin. I la veritat és que aquestes paraules que se’m varen quedar interioritzades m’ajuden molt.

Les teràpies alternatives

Estic llegint dos llibres ben diferents. Un es diu Las terapias espirituales ¡vaya timo! i l’altre Psicofármacos que matan. Es tracta de dues concepcions oposades frontalment. Tots dos estan escrits per metges. Un diu que a part del mètode científic de la medicina convencional no és bo exposar-se a fer proves alternatives que en el millor dels casos no ens perjudicaran la salut però sí la butxaca.

Tres coses hi ha a la vida

Deia la cançó que hi havia tres coses a la vida, salut, diners i amor, i que tot aquell que les tingués podia donar gràcies a Déu. Doncs bé, jo també vull fer la meva contribució i dir que hi ha tres actituds a la vida que ens poden ajudar molt per ser una mica més feliços.

I ara a treballar

S’han acabat les festes. Ja hem consumit prou. De tot, de menjar, de beure, de joguines, de roba, etc. Ara tornem a la feina, a la quotidianitat amb el que això comporta. Cada vegada estem més ansiosos, el consum d’ansiolítics s’ha disparat i la veritat es que no m’estranya. Anem caminant en una cursa de consum a la màxima potència. L’extra de Nadal ja se’ns ha esgotat i comencem la pujada de gener.

El consumisme i les malalties mentals

Me’n recordo que un dia vaig sentir a un metge psiquiatra que per ser feliç havíem de ser pobres. A mi em va agradar la frase perquè jo he vist al meu voltant fins com per culpa del parné s’han destrossat persones i famílies senceres.

Pensar, sentir i actuar

Nosaltres a l’Associació tenim un terapeuta que sempre ens insisteix que hem de ser congruents amb el que pensem, sentim i les nostres accions. La incongruència ens porta al desequilibri i segurament a la malaltia.

Pàgines