La salut mental sota una visió energètica

Segurament us preguntareu què és això que estic dient, oi? Doncs m’explicaré. Quan parlem de que nosaltres som energia, estem dient el que diuen els físics. És a dir, que el món es mou per unes forces invisibles que ens fan parlar, córrer, treballar, estimar, pensar... Aquesta energia també fa que les plantes creixin, que les ones s’apropin a les platges, que giri la Terra i que els planetes i tot l’univers estiguin en costant moviment. Podríem dir que és l’Esperit, l’Ànima i, fins i tot, Déu.

Però sense entrar en consideracions religioses, si aterrem al nostre món d’éssers humans podem comprovar que quan no tenim forces, ens sentim fatigats, ens obsessionem, ens deprimim o pensem que no tenim energia, emmalaltim i hem de trobar solucions acudint a la consulta de l’especialista. Si veiem la malaltia com la mala circulació energètica, trobarem la manera de solucionar el problema desbloquejant aquesta retenció; perquè es restableixi l’equilibri natural del éssers ja siguin vius o inertes.

La funció del terapeuta és netejar els circuits energètics que tenim bloquejats. I com es fa això? Doncs, si per exemple és un pensament reiteratiu que no ens deixa pensar correctament , haurem de veure què estem fent nosaltres per a que perduri i, a lo millor, admetre el  pensament i no reprimir-lo ni rebutjar-lo amb el neguit que comporti. El mateix podem dir d’una emoció, per exemple de tristor, que no se’n va. Segurament hem de travessar el túnel del dolor i sortirem a la llum. Físicament també tenim contractures i bloquejos que ens fan nosa i que haurem d’alliberar per a que les energies tornin a circular sense retenció.

La bioenergètica se n’ocupa d’això i n’hi ha terapeutes especialitzats en normalitzar els estats de bloquejos, ja siguin mentals, emocionals o físics. A ASSADEGA’M, de vegades, hem treballat aquests aspectes tan necessaris per retrobar-nos amb equilibri.

Assadega'm, associació per a la superació de l'ansietat i la depressió

Notícies relacionades