Publicitat

La salut mental i l'humor

Aquest dissabte vàrem fer a Assadega’m un taller sobre la monologoteràpia. I us preguntareu, què és això? Doncs es tracta d’una nova teràpia que estem impulsant des de la nostra Associació.

Ens vam aplegar 11 socis, tots amb problemes d’ansietat i depressió. Els dinamitzadors del taller, un home i una dona també havien patit aquestes malalties. Fins i tot, treballar de monologuistes els va ajudar a resoldre en part el seu problema. Ells diuen que són còmics. A Assadega’m farem una sèrie de tallers per conèixer i practicar tant les tècniques pròpies dels monòlegs com l’exposició que suposa actuar davant dels nostres companys.

Ens van ensenyar bastants tècniques. Ara ens toca escriure un text curtet i al proper taller, que serà el dia 13 de maig, ja veurem què fem amb ell. Volem riure’ns de les nostres neures, obsessions, fòbies, etc. Potser desenvolupem una nova teràpia que en principi segur que serà molt útil. Està demostrat que la risoteràpia és eficaç en aquests problemes així és que pensem que el fet d’escriure un text, memoritzar-lo i expressar-lo en públic segur que ens ajudarà a veure el nostre problema des d’una altra perspectiva.

Segurament farem unes deu sessions i al final tant de bo siguem capaços d’actuar una estoneta davant d’un public general. Fa 4 anys ja vàrem fer un taller de musicoteràpia amb el resultat de la gravació d’un videoclip molt maco que podeu veure a Youtube. És una cançó molt maca, la lletra i la música feta per nosaltres.

Us aplacem i convidem a que cap al Nadal, al Centro Popular Andaluz, puguem demostrar-vos les bondats de la nova teràpia que tant de bo sigui una bona eina per mitigar aquestes malalties.

Assadega'm, associació per a la superació de l'ansietat i la depressió

Notícies relacionades