Publicitat

L'acceptació

Des de fa anys que faig sessions d’autorealització. Aprenem moltes coses. Una d’elles és l’acceptació. Quan jo vaig començar a fer teràpies se’m va quedar una frase que sovint recordo: Les coses són com són no com jo voldria que fossin. I la veritat és que aquestes paraules que se’m varen quedar interioritzades m’ajuden molt.

Volem que la vida s’adapti a les nostres expectatives i això no pot ser, i a més és impossible. Quants patiments ens estalviaríem si acceptéssim les circumstàncies que ens venen tal com són sense que vulguem canviar-les.

La vida és com és. El sol surt tots els dies però n’hi ha que no el veiem perquè els núvols no ens ho deixen veure. I llavors, què podem fer, empipar-nos, disgustar-nos amb ell, entristir-nos..? Només si ho acceptem podrem continuar les nostres activitats sense que aquest fet ens afecti.

A vegades fins i tot volem canviar el passat. No ho acceptem. No acceptem les circumstàncies familiars, socials, vitals que vàrem viure. Hi ha una dita que diu: Todo lo que viene conviene. Si fóssim capaços d’interioritzar això i acceptar-ho, el patiment s’hauria acabat. Fins i tot la malaltia quan ve ens està dient alguna cosa. Ens avisa que no fem les coses bé. Els nostre professor ens diu que quan patim és que no estem ben col·locats davant la vida i que hauríem de fer algun moviment per canviar, ja sigui els nostres hàbits, els nostres pensaments, les nostres emocions o les nostres accions.

Quan meditem ens diuen que només hem d’observar el que passa a dins i a fora, que no hem d’intervenir, que no vulguem millorar res del que observem, simplement ser testimonis del que està passant. A la vida si poguéssim fer això, otro gallo nos cantaría.

Així doncs us convido a acceptar els fets com són, les persones com són, la vida com és. Això no vol dir resignar-nos, és justament el contrari. Acabo amb una frase molt maca: Senyor, dóna’m coratge per canviar les coses que es poden, acceptació per a les que no es poden i saviesa per diferenciar unes de les altres.

Assadega'm, associació per a la superació de l'ansietat i la depressió

Notícies relacionades