Andy Fernandez

Fins quan?

Quan t'assembles a països com Nigèria o Kenia pots estar-hi molt orgullós, si la causa és per assimilació amb la seva esplèndida fauna o els seus paisatges de la sabana, o pots estar-hi menys si són els termes econòmics els motius d'aquesta afinitat.

La força del diner públic

L’altre dia vaig poder gaudir d’una tarda lliure i com altres santcugatencs vaig decidir passar-la anant al cinema de Torreblanca amb la meva germana petita a veure una de les noves estrenes que tant èxit tenen entre els més petits i no tan petits.

L’art de no fer res

Ple rere ple assistim a pèrdues de temps difícilment calculables, on en comptes de parlar de com millorar la ciutat i la vida de cadascun dels santcugatencs es decideix dedicar una enorme quantitat de temps a temes que des de la nostra realitat consistorial no ens pertoquen i no en tenim competència.

Hipocresia

Diuen que a la política es pot fer de tot menys el ridícul. Bé, jo afegiria una altra cosa: a la política es pot fer de tot menys el ridícul, enganyar als votants, jugar i riure-se'n d’ells. Tampoc s’hauria de poder fer creure que existeixen castells de sorra mentre d’altra banda s’aprofita per blindar els privilegis dels de sempre i de la seva oligarquia.

Manipulació al segle XXI

Diuen que un dels valors democràtics més grans és aquell que tothom pot dir i pensar allò que vulgui, aquell dret que en molts casos diem la llibertat d’expressió i la llibertat de premsa. Un es pregunta si al cap i a la fi un mitjà de comunicació que el govern rega amb milions d’euros - exactament costa 225 milions d’euros l’any és a dir 220  euros bruts per família - i que viu gràcies al poder polític es realment un

L’estabilitat del caos

L’escriptor Monsiváis va definir la política com l'art de vendre simultàniament el goig de l'estabilitat i la paranoia davant del caos. Curiosa i actual si més no aquesta frase, quan darrerament a la nostra i estimada Catalunya s’ha arribat a un pacte “’d’estabilitat” que no pretén altra cosa que vendre això mateix quan en realitat estem davant dues formacions peculiars, la voluntat d’una no és altra que el mer fet de trencar un país, sortir de l’euro i esdevenir alguna cosa entre els Monegros i el Med

Passat, present i futur

Molts cops al llarg de la nostra vida ens preguntem quin es l’abast real del nostre vot i de la seva importància així com de la nostra capacitat d’influir sobre tots aquells aspectes que ens afecten, des d’uns comicis a nivell general fins al nostre consistori i les polítiques de més proximitat.