Festa sí, lluita també

Alegria, ja ha arribat la Festa Major! Portem tot l'any esperant aquestes dates, vaja, com mínim la majoria de veïns i veïnes ho hem fet. Des de fa unes setmanes hem pogut veure com la nostra ciutat es vestia de gala. No hi ha res que cridi Festa Major com les banderoles del carrer Santa Maria.

Però perquè aquests dies siguin possibles, s'hi han dedicat un munt d'hores i esforços de voluntaris, persones que creiem en un model de ciutat viu i actiu. Persones que veiem la Festa Major com una porta oberta a la reivindicació local. La lluita mai defalleix!

A tots i a totes ens agrada passar una bona estona durant la festa major de la nostra ciutat. Tot i això, sovint les noies ens trobem que no podem gaudir dels espais de lleure perquè tenim bavosos masclistes que es pensen que poden fer el que vulguin amb nosaltres. Doncs no! Com la lluita mai defalleix i volem un espai de lleure lliure de masclisme, aquest any des del DesPlaça hem creat un Punt Lila.

Què és aquest Punt Lila? És un espai on les noies s'hi podran adreçar si senten que han patit una agressió sexista. Allà hi trobaran a voluntàries amb una banda lila que els hi donaran suport perquè se sentin segures, i en el cas que s'hagi d'intervenir, les assessoraran. Perquè els piropos són assetjament sexual. Tocar sense permís és assetjament sexual. Babejar és assetjament sexual.

Podreu trobar el Punt Lila del DesPlaça a les barraques de les JERC i de l'Esplai Pica-Roca.

Paral·lelament, des de l'Ajuntament, com a iniciativa de les JERC, s'impulsarà un protocol per poder abordar les agressions sexuals. Exigim una tolerància 0 vers els agressors!

Perquè volem un espai on ens sentim segures i apoderades. Perquè si no et diem que sí és no. Si no estic segura és no. No és no. En aquest joc, o hi juguem totes o punxem la pilota!

Ainhoa Miró, estudiant d'Educació Primària i membre de les JERC

Notícies relacionades